VIDEO Actorii români joacă într-un lungmetraj care se filmează în centrul Capitalei. Filmul prezintă violenţele de la summitul G8 din 2001

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din distribuţia peliculei "Diaz - Non pulite questo sangue"/" Diaz - Don't clean up this blood", care se filmează în Bucureşti, fac parte peste 30 de actori români, printre care Monica Bârlădeanu, Alexandru Bindea şi Ana Ularu.

Filmările au început în Bucureşti încă de la sfârşitul lunii iunie. În centrul Capitalei, pe o platformă de ciment de 18.000 de metri pătraţi, a fost reconstruită o întreagă stradă din Genova. După 20 august, echipa se va muta în Italia, unde va filma până la 9 septembrie.

Monica Bârlădeanu are cel mai important rol dintre actorii români. Ea are rolul unei jurnaliste, interpretat numai în limba engleza. Filmul va fi în engleză, italiană, franceză, germană şi spaniolă, deoarece personajele filmului sunt de etnii diferite.

Filmul reconstituie împrejurările în care poliţia a intervenit violent împotriva demonstranţilor antiglobalizare de la summitul G8 desfăşurat în 2001 la Genova. 400 de protestatari şi 100 de forţe de ordine au fost rănite, iar un tânăr de 23 de ani, Carlo Giuliani, a fost împuşcat mortal de un carabinier.

Ancheta parlamentară deschisă ulterior a concluzionat că poliţia n-a fost vinovată, dar alte procese penale individuale au fost deschise.
Filmul se concentrează pe seara zilei de 21 iulie 2001, când poliţia a efectuat o razie în şcoala Diaz din Genova, folosită de către 93 de demonstranţi ca loc de odihnă şi refugiu.

Filmul descrie şi torturile la care au fost supuşi manifestanţii în centrul de detenţie de lângă Bolzaneto. 45 de oficiali, poliţişti, medici şi gardieni au fost ulterior puşi sub acuzare pentru torturarea protestatarilor de la Bolzaneto. Printre victime s-a numărat şi un jurnalist britanic bătut cu bastoanele până a intrat în comă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite