UPDATE Prima sală nouă a Teatrului Naţional Bucureşti va fi inaugurată sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima sală nouă a Teatrului Naţional Bucureşti va fi inaugurată sâmbătă, cu spectacolul “Două loturi” al regizorului Alexandru Dabija.

“Două loturi”, dramatizarea regizorului Alexandru Dabija după nuvela cu acelaşi titlu de I.L.Caragiale, deschide seria montărilor anunţate de Teatrul Naţional Bucureşti în cadrul programului repertorial al Anului Caragiale 2012.

Primele reprezentaţii ale spectacolului regizat de Alexandru Dabija (în scenografia lui Helmut Sturmer şi costumele Lilianei Cenean) vor avea loc în zilele de 9,10 şi 12 iunie, urmând ca spectacolul să fie prezentat publicului larg odată cu deschiderea, în toamnă, a noii stagiuni teatrale 2012-2013. Spectacolele vor avea loc de la ora 20.00.

Spectacolul “Două loturi” se va juca în Sala Mică, prima sală nou construită dată în folosinţă în cadrul proiectului de reconstrucţie complexă a Teatrului Naţional “I.L. Caragiale”.

Sala Mică Tur Virtual 1 from TNB (Teatrul National Bucuresti) on Vimeo.

Potrivit site-ului TNB, Sala Mică este o una de tip transformabil. Această caracteristică este asigurată de un pachet de gradene cu scaune compacte pe şiruri, de un sistem de ştăngi amplasat pe aproape toată suprafaţa sălii destinat reflectoarelor sau elementelor de agăţat, de elemente spaţiale conţinând şi locuri mobile pe orice direcţie, de elemente de pardoseală din lemn de scenă cu practicabile sau fără, care asigură o amplasare diferită a scenei pe suprafaţa sălii.

Sala Mică Tur Virtual 2 from TNB (Teatrul National Bucuresti) on Vimeo.

Capacitatea curentă calculată a sălii este de 250 de locuri. Accesul provizoriu al publicului va fi asigurat prin spaţiul galeriei de artă dinspre Ministerul Agriculturii, iar accesul definitiv se va face dinspre holul ce se realizează la parterul corpului central, unde se va afla şi sala polifuncţională.

UPDATE 15.06:

Spectacolele vor fi doar o avanpremieră şi nu vor fi accesibile marelui public. Inaugurarea oficială a noii săli va avea loc în toamnă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite