VIDEO Bucureşti: Poliţist arestat preventiv pentru "înmatriculare frauduloasă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent de poliţie de la Brigada Rutieră a Sectorului 3 a fost arestat preventiv, marţi, pentru implicare în activitatea infracţională a unei reţele specializate în înmatricularea frauduloasă a autoturismelor. Citiţi şi: Constanţa: UPDATE / Procurorii au făcut recurs în „Dosarul plăcuţelor“

Ofiţerii Direcţiei Generale Anitcorupţie (DGA), alături de agenţii Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, din cadrul Poliţiei Române, au cercetat activitatea infracţională a unei reţele formate din 14 membri, specializate în falsificarea actelor auto pentru maşini ce fuseseră cumpărate din străinătate, se arată într-un comunicat de presă al DGA.

Printre cele 14 persoane (dintre care patru au fost inculpate, iar 10 au fost puse sub învinuire) se află şi agentul de poliţie Claudiu Munteanu, de la Brigada de Poliţie Rutieră a Sectorului 3, potrivit unor surse judiciare.

Ofiţerii DGA au percheziţionat, luni, domiciliile sau autovehiculele suspecţilor, ridicând mai multe bunuri şi înscrisuri.

Ancheta a început în 22 iunie, când o femeie identificată drept P.E. a sesizat DGA privind activitatea infracţională a lui Munteanu. Reclamanta a precizat că ea şi soţul ei au cumpărat, în februarie 2008, un autoturism Volkswagen, înmatriculat provizoriu pe numele vânzătorului şi au amânat să-l înregistreze în ţară, din cauza taxei mari de înmatriculare, anume 3.000 de euro.

Munteanu le-ar fi oferit celor doi facilitarea înmatriculării, în schimbul sumei de 2.700 de euro. Maşina a fost înmatriculată, însă, pe numele unei societăţi fictive şi, apoi, pe numele soţului reclamantei.

Reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculări Vehicule - Ilfov i-a înştiinţat pe soţi, în mai 2008, că înmatricularea a fost anulată pentru că s-a efectuat în condiţii frauduloase.

Get the Flash Player to see this player.

fileType=single url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/NOIEMBRIE/actiune_bucuresti02112009.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=true fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Munteanu i-ar fi dat, apoi, lui P.E. numărul de telefon al cetăţeanului P.M., care s-ar fi ocupat de înmatricularea autovehiculului, fapt dovedit a fi fals.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a dispus, marţi, arestarea preventivă a lui Claudiu Munteanu, pentru trafic de influenţă, complicitate la fals, insitgare la mărturie mincinoasă şi complicitate la înşelăciune.

Totodată, au mai fost arestaţi preventiv cetăţenii Marian Păun (complicitate la trafic de influenţă, la fals, la uz de fals, la înşelăciune şi pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri oficiale), Gică Ciobanu (agent de vânzări, acuzat de fals şi complicitate la înşelăciune) şi Marian Dinu (administratorul unei firme de publicitate, acuzat de fals, tăinuire şi complicitate la înşelăciune), precizează surse judiciare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite