Bucureşti: VIDEO Poliţist de la Rutieră, arestat pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii bucureşteni au destructurat o reţea formată din 14 membri care se ocupa cu înmatricularea frauduloasă a unor autoturisme de lux. Printre ei, se află şi un agent de la Poliţia Rutieră din sectorul 3 care a fost arestat astăzi, conform unui comunicat transmis de Direcţia Generală Anticorupţie.

Citeşte şi:

Bucureşti: Patronul chinez al fabricii arse la Mogoşoaia, cercetat pentru evaziune fiscală

Bucureşti: Maşină de poliţie implicată într-un accident

Bucureşti: Poliţistul traficant de cannabis urma un masterat antidrog

Constanţa: Procurorii au închis Serviciul Înmatriculări Constanţa

Iaşi: EXCLUSIVITATE- Lista ruşinii de la Poliţia Rutieră (UPDATE)

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratul Generale al Poliţiei Române, au reuşit identificarea şi documentarea activităţii infracţionale a unei reţele formate din 14 persoane care se ocupau cu falsificarea de acte auto, în scopul înmatriculării frauduloase a unor autovehicule achiziţionate din străinătate, conform unui comunicat de DGA pe site-ul instituţiei.

Premieră: Primul jaf cu cagule pe faţă din Capitală i-a speriat pe poliţişti
Afacere: Trei proxeneţi din Capitală vindeau fete patronilor de cluburi din Serbia şi Macedonia
Reportaj: Cazare la cămin cu sex, şpagă şi menaj

Dintre cele 14 persoane, patru au fost inculpate, iar 10 au fost puse sub învinuire.
Ieri, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului competent au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile sau asupra unor autovehicule utilizate de făptuitori, ocazie cu care au fost ridicate mai multe înscrisuri şi bunuri.

Promitea oamenilor că le înmatriculează maşinile pentru bani mai puţini
La data de 22 iunie 2009, o bucureşteancă a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă de către un agent de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră pentru sectorul 3.

Cea care l-a denunţat a cumpărat, în luna februarie 2008, o autoutilitară marca Volkswagen LT 28, înmatriculată provizoriu pe numele vânzătorului.

Femeia împreună cu soţul ei au amânat înmatricularea autoturismului deoarece nu aveau cei 3.000 euro necesari pentru înmatriculare.

Între timp, l-au cunoscut pe agentul de poliţie, care s-a oferit să le faciliteze înmatricularea autoutilitarei, în schimbul sumei de 2.700 euro. Ulterior, maşina a fost înmatriculată pe numele unei societăţi fictive, iar apoi pe numele femeii.

La sfârşitul lunii mai 2008, Serviciul Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatriculări Vehicule – Ilfov i-a înştiinţat pe proprietari că s-a dispus anularea înmatriculării vehiculului întrucât aceasta s-a efectuat în condiţii frauduloase.

Astăzi, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a agentului de poliţie, sub aspectul infracţiui de trafic de influenţă, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la mărturie mincinoasă şi complicitate la înşelăciune.

Pe lângă agentul de poliţie astăzi au mai fost arestaţi preventive încă trei persoane din aceeaşi reţea, printre care: un agent de vânzări şi un administrator de firmă de publicitate,

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/actiune_bucuresti02112009.flv width=300 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false



















Citeşte despre cazul unui comisar-şef de poliţie care a fost condamnat pentru fapte de corupţie şi s-a întors în sistem:
Timişoara: Un poliţist condamnat la 2,5 ani cu suspendare pentru corupţie s-a întors în Poliţie
Timişoara: EXCLUSIV Şef din poliţie eliberat din puşcărie
Timişoara: Şef din Poliţia Timişoara condamnat la 2,5 ani cu suspendare pentru fapte de corupţie
Timişoara: Consilierul interlop Lucian Torj colabora cu şefi din Poliţia Timişoara

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite