Bucureşti:Orchestra favorită a Naţiunilor Unite, Pink Martini, din nou la Bucureşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orchestra Pink Martini este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate orchestre, şi acest compliment vine din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). La 22 noiembrie, cei 11 membri ai formaţiei vor concerta la Teatrul Naţional de Operetă.

Trupa a mai concertat în Capitală în 2007, în cadrul turneului de promovare a albumului "Hey Eugene!", show-ul fiind sold out.

Cu un sound ce îmbină influenţe cuban-jazz şi muzică de cameră, cu marşuri braziliene şi soundtrack-uri de filme noir, formaţia din Portland, Oregon, şi-a etalat repertoriul multilingvistic pe scene din întreaga lume.

Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formaţiei, în 1994, pe vremea când era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, solista Pink Martini, iar repetiţiile din camera de cămin, cu arii de Verdi şi Puccini interpretate de Forbes şi acompaniate de Lauderdale la pian, au reprezentat începutul colaborării celor doi.



Prima piesă a formaţiei, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit un hit în Franţa şi a dat numele primului album Pink Martini.

„Hey Eugene!“, cea mai recentă apariţie discografică semnată Pink Martini, oferă ascultătorului o călătorie în jurul lumii, un „studiu arheologic al muzicii, îmbinând melodii şi ritmuri din diferite părţi ale globului pentru a crea un sound modern“, după cum spune Thomas Lauderdale.

"Splendor in the Grass" este cel de-al patrulea album de studio al formaţiei şi va fi lansat la 27 octombrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite