Bucuresti: Magicianul din cafenelele bucureştene VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul în vârstă de 22 de ani spune că iluzionismul este o artă şi că trebuie să te dedici cu totul şi să pui mult suflet în ceea ce faci pentru a deveni profesionist în acest domeniu.  

Pasiunea pentru magie o are de la vârsta de cinci ani. De la 17 ani, însă, s-a apucat serios să studieze trucurile de iluzionism.
„Când eram mic, urmăream tot ce dădeau la televizor despre magie. Am făcut o pasiune foarte mare pentru asta. Mai târziu, mi-am urmat visul, fără să ţin cont de ce zic cei din jur şi astfel am ajuns să fac această meserie la un nivel profesionist“, povesteşte tânărul.

Portret. Florin Hebean, inginerul în ie şi iţari

Portret. Georgia Petruţa Dascălu, un star în devenire

Portret. Cosmin Gheorghe a câştigat trei medalii la Olimpiadele Internaţionale de Informatică!

Portret. Aziz Osman: „Un om fără religie este ca un corp fără cap“

Iluzionismul este o artă
Pentru Paul, iluzionismul este o artă. Ca oricare altă formă de artă, nu contează dificultatea unui truc, ci impactul pe care îl are asupra publicului, emoţiile pe care le transmite, fie că sunt vesele, triste sau dramatice.
Paul crede că, dacă cineva vrea să înveţe să fie magician, trebuie în primul rând să îşi dorească foarte mult acest lucru. „Informaţii despre practicarea iluzionismului se găsesc peste tot pe internet. Important este să vrei să le cauţi. Cu cât este mai grea căutarea cu atât îţi par mai valoroase informaţiile pe care le-ai găsit“, explică el.
Paul a învăţat singur trucurile pe care le practică în prezent. „Eu am fost autodidact. Nu am avut niciun maestru. Am căutat informaţii în cărţi, filme, articole, am studiat şi am luat iluzionismul în serios“, mai spune Paul.

Transformă o bancnotă de 1 leu, într-una de 50 de lei
Acum, Paul este capabil să ia o bancnotă de 1 leu, să o împăturească în mână şi să scoată din ea una de 50 de lei. Dar, din păcate, mai face un truc, şi transformă la loc bancnota în cea cu valoarea iniţială, de 1 leu. „Este totul o iluzie. Dacă aş fi fost într-adevăr în stare să scot bani din nimic acum aş fi fost putred de bogat“, râde tânărul.
În privinţa secretelor unui magician, Paul este de părere că aceştia trebuie să posede anumite calităţi pentru a practica această meserie, printre care perseverenţa, ambiţia şi carisma, dar cel mai important lucru este comunicarea cu publicul.
Atunci când este pe scenă, Paul se transformă, devine alt om. „Eu am fost mereu o persoană mai tăcută, însă, atunci când îmi fac numărul, devin foarte vorbăreţ. Fac multe glume pentru a îi face pe cei din public să fie atenţi la ce vreau eu“, se destăinuie tânărul.

„Într-o iluzie există multe aspecte psihologice“
Iluzionistul recunoaşte că sunt momente în care greşeşte execuţia anumitor trucuri. Important este, spune el, să ştii să menajezi situaţia astfel încât să nu se transforme totul într-un moment penibil. „Trebuie să improvizezi astfel încât să pară că totul a fost conform planului“, subliniază magicianul.
Într-o iluzie, există foarte multe aspecte psihologice pe care oamenii nu le cunosc şi nu este vorba doar de dexteritate. „Iluziile sunt uneltele magicianului, la fel cum culorile sunt uneltele pictorului, notele sunt uneltele muzicianului şi cuvintele sunt uneltele scriitorului. Orice pictură, melodie, roman sau iluzie înseamnă mult mai mult decât suma părţilor. Păcălitul oamenilor sau dexteritatea sunt o parte infimă din ceea ce înseamnă cu adevărat iluzionism“, explică tânărul iluzionist.

Profil
Născut:
23 aprilie 1987, Bacău.
Familie: Are un frate mai mare.
Studii: Este în ultimul an la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale de la Academia de Studii Economice din Bucureşti

Ce îi place
Paul spune că îi place foarte mult să joace poker. De asemenea, când are timp, îi place să meargă la spectacole. Adoră filmele şi cărţile bune.
Ce nu-i place
Iluzionistul spune că urăşte obstacolele care îi împiedică pe oameni să aprecieze ceea ce au. Nu îi place conformismul exagerat al celor din jur. Detestă toate televiziunile din România pentru emisiunile de prost gust pe care le difuzează. În plus, urăşte ignoranţa.

image

url=/editor_files/Flash/b1tv/iluzii/MVI_0680.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

ÎNTREBĂRI

Unde îţi faci numerele de iluzionism?

Vin la diverse evenimente, cum ar fi petreceri de firmă, team-buiding-uri sau festivaluri. Momentan am spectacole constante la cafenele si restaurante. La Cafe DeKO susţin un spectacol de tipul „one-man show“, duminica, la fiecare două săptămâni. De asemenea, particip la un spectacol de magie la Teatrul Nottara.

Câştigi bine din iluzionism?

Câştig suficient încât să am un trai decent. Problema cu această meserie este că banii nu vin într-un ritm constant. Într-o lună pot fi bogat şi în următoarea falit. Este o meserie care depinde foarte mult de sezon şi, deşi pe termen lung se câştigă bine, eu nu m-am învăţat niciodată să cheltuiesc banii cu responsabilitate. Tot nu îmi dau seama cum au putut părinţii mei să mă întreţină pe mine şi pe fratele meu atâta timp, cu banii pe care îi câştigau.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/b1tv/iluzii/MVI_0679.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite