Bucureşti: Îi făcea unghiile ca să-i fure garsoniera VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele trei femei care au încercat să vândă ilegal garsoniera unei bătrâne din Sectorul 3 era prietenă cu păgubita.

ÎNŞELĂCIUNI: Grupare internaţională clona bancnote de 100 şi 500 de euro
Două femei au fost arestate pentru înşelăciuni imobiliare

Viorica Albu îi aducea deseori de mâncare şi îi cumpăra haine Mariei Niculae, cea pe care a încercat să o lase în stradă.

Maria Niculae, în vârstă de 58 de ani, locuieşte într-o garsonieră dintr-un bloc de pe Aleea Barajul Uzului din Sectorul 3.
Imobilul este sărăcăcios. Camera în care doarme bucureşteanca adăposteşte doar o masă, un pat fără cadru şi un dulap rupt. Pe masă sunt actele casei.

Pensionara se plânge că stă prost cu banii. Ia 650 de lei pe lună, din care trebuie să plătească întreţinerea aproape 150 de lei, iar restul se duc pe medicamente.

Oamenii străzii dormeau la ea acasă

Vecinii sunt însă de altă părere. Ei spun că femeia rămâne fără bani pentru că primeşte de milă tot felul de oameni ai străzii la ea în garsonieră, iar aceştia îi fură din casă.

„Sunt sigură că aceşti oameni bizari care o tot vizitează o fură pentru că la o săptămână după ce ia pensia rămâne tot timpul fără bani“, spune doamna Aurica, o bătrână de pe scară.

Printre aşa-zişii prieteni ai doamnei Niculae se număra şi Viorica Albu, sau Mimi, cum o ştia ea, o femeie în vârstă de 61 de ani. Se cunoşteau de câteva luni şi avea încredere oarbă în ea. Ceea ce nu ştia însă Maria Niculae despre prietena sa este faptul că aceasta făcea parte din clanul Pakistanezul, cunoscut pentru înşelăciuni imobiliare.

„Am primit-o de multe ori acasă. Au fost dăţi când nu venea singură, ci însoţită de alte prietene de-ale ei“, povesteşte păgubita.

Mimi îi aducea de mâncare şi chiar îi cumpăra haine. „Era foarte drăguţă cu mine, îmi făcea unghiile şi stăteam mereu de vorbă“, îşi aminteşte cu tristeţe Maria Niculae.

Găsiseră un cumpărător

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/inselaciuni_imobiliare_07_11_2009.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Pentru a-şi demonstra „prietenia“, Mimi a profitat de neatenţia bucureştencei şi i-a furat buletinul şi actele casei. Apoi, împreună cu alte două femei, Nicoleta Georgian, în vârstă de 40 de ani şi Violeta Boerescu, de 70 de ani, au mers la un notar şi au încercat să îi vândă garsoniera cu 17.000 de euro. Găsiseră deja un client, iar cumpărătorul dăduse şi un avans de 13.000 de euro. Femeile au fost, însă, prinse de către agenţii de la Secţia de Investigaţii Criminale din Sectorul 3. Oamenii legii au recuperat de la suspecte doar 3.000 de euro.

Maria Niculae aşteaptă acum să îi fie eliberat un nou document de identitate. „Nu o să mai primesc pe nimeni la mine acasă. Toată această poveste s-a întâmplat pentru că am avut încredere în cine nu trebuia“, spune trista bătrâna.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite