Bucureşti: VIDEO Opt studenţi din Capitală, prinşi că vindeau locuri în cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a făcut astăzi publice înregistrările cu studenţi care negociau vânzarea locurilor din cămine. Opt studenţi din Capitală, printre care şi un intermediar, au fost filmaţi cu o cameră ascunsă în trei campusuri bucureştene, iar înregistrările vor fi înmânate universităţilor.

Mai citiţi şi:

Tineri din campusurile Regie, Grovăzeşti şi Leu din Capitală au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să-şi vândă locul din cămin contra unor sume cuprinse între 500 şi 800 de euro. UNSR, prin proiectul DNA-ul studenţesc a prins şi un intermediar care se ocupa în special de tranzacţiile imobiliare din campusuri.

Intermediarul prins în Regie i-a spus fetei (sub acoperire) că nu vor fi făcute razii în cămin şi că nu va avea nicio problemă cu administratorul. Astfel, contra sumei de 500 de euro, „studenta“ respectivă ar fi urmat să primească un loc în căminul P8 din Regie.

Întrebat dacă mai are disponibile şi alte locuri în cămin, intermediarul, un student la Energetica, a spus că mai are patru, dar că nu este sigur dacă le va vinde. Pentru ca membrul de la DNA-ul studenţesc sub acoperire să-i câştige încrederea, ei stabilesc să se întâlnească pentru a-i da un avans din suma de 500 de euro. Astfel, la un interval de câteva zile intermediarul a primit 100 de euro de la tânără. Membrii UNSR au făcut astăzi publice numai opt din cele 11 înregistrări, restul păstrându-le pentru că, prin intermediul lor, vor să prindă în flagrant şi şefi de cămin sau administratori.

„Filmele de la flagrante arată că studenţii sunt experţi în negocierea sumei pe care trebuie să o primească şi ca urmare cei filmaţi nu vor mai avea drept de cazare, urmând să fie la latitudinea facultăţii dacă vor fi sau nu exmatriculaţi“, a declarat preşedintele UNSR, Ion Poenaru.

Mai citiţi şi:

Ancheta Uniunii Studenţilor va continua tot anul universitar
Membrii UNSR susţin că activitatea DNA-ului studenţesc va fi vizibilă pe tot parcursul anului universitar. „Vom încerca să prindem profesori care iau mită, studenţi care dau mită pentru a trece examenele, dar şi studenţi care le fraudează. Încercăm astfel să diminuăm corupţia din mediul universitar“, a declarat Slavic Şaramet, vice-preşedintele UNSR.

Proiectul DNA studenţesc a fost înfiinţat în anul 2006 şi până în prezent au fost prinşi zeci de studenţi din întreaga ţară şi un administrator din Căminul P18 din Capitală, care şi-a dat imediat demisia. 

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/octombrie/partea11_05oct.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/octombrie/partea12_05oct.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/octombrie/partea21_05oct.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/octombrie/partea22_05oct.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=center dispPlaylist=none playlistThumbs=false

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite