Uzina Timpuri Noi, aur pentru căutătorii de fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul unde a stat până nu demult uzina de motoare Timpuri Noi a devenit loc de pelerinaj pentru locuitorii din jurul Capitalei care-şi duc traiul din vânzarea de fier vechi.

Copii, bunici, părinţi, toţi răscolesc prin moloz pentru a aduna şi cea mai mică bucăţică de fier. Ba mai mult, pentru că nu reuşesc să care în spate tot ce găsesc, îşi cheamă prietenii sau rudele cu maşini. Asta sub ochii paznicilor, dar şi a muncitorilor firmei de demolări, care privesc neputincioşi la mulţimea care sapă după fier.

Se tem pentru siguranţa lor
Ieri, după-amiază, pe groapa de la Timpuri Noi erau câteva zeci de persoane de etnie romă, venite din comunele din jurul Bucureştiului. Din fierul strâns nu fac mai mult de câteva zeci de lei, dar reuşesc să mai supravieţuiască o zi.
Bucureştenii din zonă spun că de mai bine de o lună de zile au parte de un asemenea peisaj. Foarte multă gălăgie, mizerie şi în ultima perioadă au început să se teamă chiar pentru siguranţa lor.

„Asta este privatizarea care s-a făcut. Au furat tot. Cum vrem să avem bază mare de impozitare dacă nu avem locuri de muncă. Chiar nimic nu a fost bun? Îmi vine să plâng. Eu am avut părerea bună că voi ieşi la pensie de aici“, a spus unul foştii angajaţi de la Timpuri Noi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite