Bucureşti: Urmărit general de 6 ani, prins de poliţiştii bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Constantin Dragolea, care în anul 1995 i-a ucis cu bestialitate pe doi campioni naţionali la kick boxing, într-un scandal din Timişoara, a fost prins de agenţii de la Secţia 22. Bărbatul a fost reţinut ieri,  pe strada Drumul Taberei din sectorul 6

BUCUREŞTI: UPDATE Criminalul furase un BMW anul trecut

BUCUREŞTI: Infractor urmărit internaţional, prins în sectorul 3

BUCUREŞTI: S-a întors „Vânzătorul de kilometri“

BUCUREŞTI: Membrii unei grupări de traficanţi de droguri au fost arestaţi

BUCUREŞTI: Jaf la un magazin de bijuterii ziua-n amiaza mare

Un bărbat a fost reţinut ieri, în jurul orei 10.30, pe strada Drumul Taberei, din sectorul 6, pentru furt, de agenţii de la Secţia 22.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, agenţii de la Secţia 22 au încercat să îl legitimize dar acesta şi-a dat altă identitate. El a fost dus la secţie unde i s-au luat amprentele şi după ce au fost verificate în baza de date, a rezultat faptul că cel reţinut este nimeni altul decât Nicoale Dragolea, urmărit internaţional de 15 ani.

La data de 18 martie 1995, membrii bandei lui Dragolea au sărbătorit ziua de naştere a lui Gabor Cătălin, un băiat din gaşcă.,  la restaurantul Intim din Timişoara.

Aici, după ce au ajuns în stare de ebrietate, au început să spargă pahare, farfurii, sticle de pereţii localului, speriind personalul şi consumatorii. Câţiva sportivi practicanţi de arte marţiale au încercat să îi oprească.

I-au omorât din bătaie
După două zile scandalul s-a reluat. Maşina în care se aflau Francisc Doda şi Cristian Boroş împreună cu antrenorul lor Cristinel Oprescu a fost blocată pe strada Odobescu, de mai mulţi membri ai bandei interlope.

image

Cei doi tineri şi antrenorul au fost loviţi cu bestialitate de Dragolea şi ceilalţi membrii ai găştii sale, cu obiecte contondente până au fust desfiguraţi, fiind abandonaţi într-o baltă de sânge.

Cei trei au fost duşi Spitalul Judeţean din Timişoara, dar nu au mai putut fi salvaţi.

Au încercat să-l intimedeze pe antrenor
Singurul supravieţuitor a fost antrenorul celor doi, Cristinel Oprescu, internat cu răni grave la acelaşi spital.
În timpul procesului, interlopii au încercat să-l întimideze pe Cristinel Oprescu să nu depună mărturie împotriva lor. De altfel, şi mama lui Francisc Doda a fost ameninţată că dacă spune ceva va avea de suferit.

Şase membrii ai găştii, arestaţi
Şase dintre agresori au fost arestaţi la câteva zile după comiterea asasinatului, conform cotidianului “Bănăţeanul”.
Poliţiştii au descoperit urme de sânge în maşina cu care s-au deplasat ucigaşii.

După cinci ani de proces, Ovidiu Petromăneanţu, Irinel Ştefan şi Cristian Gogan au fost condamnaţi la 18 ani de închisoare. Ioan Emanuel Ştefan a primit 19 ani şi două luni, iar Dan Fluierătoru şi Dan Ciuca, câte 19 ani de detenţie.
Valentin Nicolae Dragolea, condamnat în lipsă la 20 ani de închisoare.

Ultima oară, el a fost reţinut de poliţiştii din Valencia, Spania, în urmă cu aproximatv cinci ani, dar nu a fost niciodată extrădat deşi era dat în urmărire internaţională de IPJ Timiş.

 MAI CITIŢI ŞI:

Cel mai căutat urmărit general din Banat se legitima cu numele procurorului şef din Timiş

Cel mai căutat urmărit general din Banat a fost prins sub acuzaţia de furt de BMW şi tâlhărie

 Cel mai căutat urmărit general din Banat a fost prins în timp ce juca table în Capitală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite