Uriaşa catedrală din Voluntari are o schelă pe măsură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiind unul dintre cele mai mari lăcaşuri de cult din România, pentru construcţia Catedralei din Voluntari s-au folosit instrumente gigantice.

Citeşte şi: Clopote de 95.000 de euro pentru Catedrala din Voluntari

Schela cu ajutorul căreia s-au turnat plăcile superioare din beton a fost închiriată din Austria pentru patru luni.    

Pentru ridicarea Catedralei din Voluntari, care va avea o înălţime de peste 50 de metri, a fost folosită o schelă specială, închiriată din Austria. „Din câte ştiu eu, este cea mai mare schelă care există în România la ora actuală“, a spus Florin Pandele, primarul oraşului Voluntari.

Muncitorii care au lucrat la turnarea plăcilor de beton de la înălţime spun că, deşi au destulă experienţă, niciodată nu s-au mai urcat pe o asemenea schelă. „E impresionantă şi foarte sigură. Noi am ridicat-o până la aproape 30 de metri şi am întins-o pe 310 metri pătraţi, dar se poate înălţa şi mai mult“, a spus unul dintre muncitori.

Dan Răşică, purtătorul de cuvânt al Primăriei Voluntari, a explicat şi de ce este atât de practică. „Datorită sistemului de prindere, schela se montează foarte repede. Se formează nişte cuburi din barele de oţel zincat şi cu ajutorul macaralei, acestea se aşează unul peste altul, cau un joc Lego“, a spus Răşică.

Au folosit-o pentru patru luni

Schela a fost adusă la data de 12 aprilie şi va fi demontată la data de 10 august.
        
Pe lângă acest record, Catedrala din Voluntari va dispune şi de unele dotări inedite pentru un „lăcaş al Domnului“. Arhitecţii au avut grijă ca suprafaţa de aproximativ 13.000 de metri pătraţi să fie exploatată la maximum. Astfel, biserica gigantică va fi singura dotată cu grupuri sanitare, duşuri pentru preoţi, lifturi, muzeu, bibliotecă şi sală de educaţie.

Clopote cu numele primarului

„Este vorba despre educaţie religioasă, dar nu numai. Cred că le-ar veni bine locuitorilor din Voluntari un loc în care să se apropie şi mai mult de Dumnezeu“, a spus Pandele.

La data de 15 august vor fi montate şi clopotele aduse săptămâna aceasta din Austria, pe care a fost inscripţionat şi numele edilului din Voluntari. „Clopotele, care au costat 95 de mii de euro sunt unice şi vor fi acţionate electric“, a mai spus Pandele.  

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite