Bucureşti: Universităţile de stat, cele mai sigure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase universităţi de stat dintre cele 12 existente în Capitală au fost evaluate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), toate obţinând calificativul „grad de încredere ridicat“.

Acestea sunt Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea din Bucureşti şi Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, toate evaluate în acest an. Alte trei universităţi, evaluate în perioada 2007-2008, care au primit calificativul maxim, sunt Academia de Studii Economice, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ şi Universitatea Politehnică.

Universităţile care au obţinut acest calificativ au toate dotările necesare şi profesori pentru un învăţământ de calitate, conform ARACIS.

Universităţile particulare, calificative mai slabe
De asemenea, trei universităţi particulare au fost evaluate în acest an şi au primit calificative de la ARACIS. Astfel, Universităţii Bioterra i s-a acordat „gradul de încredere limitat“, adică instituţia nu îndeplineşte unele criterii de organizare a unui învăţământ de calitate, spre exemplu nu are suficienţi profesori în raport cu numărul de studenţi.

Universitatea Ecologică şi Universitatea Athenaeum au obţinut calificativul „încredere“, adică instituţiile de învăţământ îndeplinesc unele criterii la nivel minimal. Legal, toate universităţile evaluate au dreptul să şcolarizeze, diferenţa constând în învăţământul de calitate sau nu pe care îl oferă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite