„Universitatea Copiilor“ s-a deschis în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani au participat astăzi la festivitatea de deschidere a „Universităţii Copiilor”, eveniment ce s-a desfăşurat în Aula Magna a Facultăţii de Drept.

Programul este o premieră în România, copiii având o „universitate“ în mai toate ţările europene. Astfel, în perioada 21 iunie – 2 iulie, elevii vor lua parte la atelierele interactive din cadrul proiectului, sub forma de cursuri gratuite în domeniile ştiinţelor exacte şi tehnologiei informaţiei, ştiinţelor socio-umane, artei sau medicinei, predate de lectori universitari.

„Mă pregătesc pentru perioada studenţiei“
 „M-am înscris pentru că vreau să învăţ în plus faţă de ce mi s-a predate la şcoală şi mă pasionează în special biologia, chimia, fizica“, a spus Ştefan Niculae, un elev din clasa a VI-a de la Liceu Teoretic „Ion Barbu“. Alţi elevi vor urma cursurile predate de lectorii universitari, atraşi de ideea de a deveni „studenţi“.

„Acum mă pregătesc pentru perioada în care voi deveni studentă. Mă atrag Arta şi Medicina“, a spus Ramona Vintilă, elevă în clasa a V-a la Şcoala 84.
Proiectul este realizat de Asociaţia „Universitatea Copiilor România“, membră în Reţeaua Internaţională a Universităţilor Copiilor European Children’s Universities Network, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti şi cu sprijinul Fundaţiei „Dinu Patriciu“.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite