Universitatea din Bucureşti va avea cea mai modernă platformă de cercetare-învăţare în ştiinţe sociale din România. Vezi aici cum va arăta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul Panduri al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială (FSAS), care este în prezent în construcţie, va fi cea mai modernă platformă de cercetare-învăţare în ştiinţe sociale din România, potrivit Universităţii din Bucureşti.

Complexul va avea două imobile. Este vorba despre o clădire cu spaţii de învăţământ și un cămin.

Clădirea destinată spaţiilor de învăţământ va cuprinde laboratoare, cinci săli de seminar, spaţii pentru centrele de cercetare ale facultăţii, birouri, un bufet pentru studenți și cadrele didactice ale instituției, sedii pentru centrele de cercetare, precum și alte facilități.

Căminul, cu 100 de locuri de cazare în camere de 1 şi 2 locuri, va funcţiona ca spaţiu de cazare pentru doctoranzi, masteranzi şi tineri cercetători (2 niveluri) și ca spaţiu de cazare în regim de casă de oaspeţi (cu plată), asigurând cazarea pentru participanţii la conferinţe organizate de Universitatea din Bucureşti, de centrele de cercetare, pentru cadrele didactice din străinătate sau din ţară invitate să ţină cursuri sau prelegeri etc (alte două niveluri).

“Finalizarea investiţiilor la aceste clădiri noi din Complexul Panduri va facilita crearea celei mai moderne Platforme de Cercetare-învăţare în ştiinţe sociale din România. Aici se va desfășura o activitate de educaţie de elită, în cadrul programelor Şcoalii Doctorale în Sociologie și a programelor de masterat de cercetare”, se arată într-un comunicat al instituţiei de învăţământ superior.

Astfel, toate facilităţile de cercetare actuale ale facultăţii vor fi concentrate într-un Centru de cercetare modern care va cuprinde şapte centre de cercetare ale FSAS, laboratoarele actuale, Arhiva Română de Date Sociale (RODA), Asociaţia Observatorul Social. “Împreună se vor constitui în principalul pol de cercetare integrat în domeniul ştiinţelor sociale”, se mai spune în text.

“Eu văd complexul din Panduri ca o variantă modernă a Institutului Social Român pe care l-a creat Dimitrie Gusti în perioada interbelică. Mă aștept să reunească tot ce are mai valoros Bucureștiul între specialiștii în cercetare socială; dar vom dezvolta proiecte integrate, comune și cu universitățile de prestigiu din țară, cu institute de cercetări publice sau private, sau cu universități din străinătate”, a declarat Marian Preda, decanul Facultății de Sociologie și Asistență Socială.

În Complexul Panduri al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială vor fi înfiinţate facilităţi noi pentru studenții, masteranzii și doctoranzii instituției: laboratoare de cercetare calitativă (focus group, Eyetracker etc), laborator de cercetare sociologică prin telefon în sistem call center CATI.

Platforma de cercetare va avea următoarele obiective:
-    formare pentru studenţi în domenii şi cu competenţele concrete cerute de piaţă
-    crearea de facilităţi pe care să le folosească cercetătorii pentru proiecte de cercetare care să le aducă resurse financiare şi publicaţii.
-    crearea unor facilităţi pentru training profesional, şcoli de vară etc.

“Întreg complexul nou construit în Panduri, spațiile de învățământ și birouri, spațiile de cazare, biblioteca ce va fi adaugată ulterior, se vor constitui în cel mai modern centru integrat de cercetare-învățare în domeniul științelor sociale din România. Imaginați-vă profesorii, doctoranzii și cercetătorii având totul în același loc: birouri, laboratoare de cercetare calitativă și cantitativă, spații pentru seminarii sau cursuri, spații în care să fie organizate conferințe naționale sau internaționale de cel mai înalt nivel, locuri de cazare, bufet, spații de discutii libere în interior sau în parcul din complex, facilitate pentru a face sport. Dintr-un astfel de mediu nu pot să nu apară rezultate. Și dacă vrem să avem cercetare și învățământ la nivelul țărilor dezvoltate trebuie să creăm condiții similare”, a mai spus Preda.

Complexul Panduri al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială își va deschide porțile în noul an universitar 2012-2013.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite