Bucureşti: Au început înscrierile la master la Universitatea Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de studenţi au venit încă din prima zi să se înscrie la masteratele din cadrul unităţii de învăţământ. Absolvenţii de studii superioare mai au timp până la data de 13 septembrie să-şi depună dosarul la masteratele din cadrul Universităţii Bucureşti. 


Se pot înscrie la concursul de admitere cetăţenii români, absolvenţi cu diplomă de licenţă sau echivalentul acesteia. De asemenea, mai pot opta pentru un master la Universitate şi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene şi statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Elveţiei. 

Taxa de înscriere variază între 75 de lei şi 240 de lei, în funcţie de facultate. Pentru domeniul Limbi şi Literaturi Străine, absolvenţii de facultate trebuie să scoată din buzunar 75 de lei, pentru Fizică 100 de lei, la fel ca şi pentru Chimie. 

Cei care doresc să se înscrie la un masterat la Facultatea de Geografie, trebuie să plătească,200 de lei, pentru Ştiinţa Mediului 150 de lei, pentru Ştiinţe Politice 100 de lei şi pentru Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării 150 de lei. Cea mai scumpă taxă de înscriere este la Facultatea de Drept, unde participanţii trebuie să plătească 240 de lei.

2100 de locuri la buget

După înscriere, concursurile de admitere încep la data de 16 septembrie şi vor consta într-o probă sau două în funcţie de facultate. Afişarea rezultatelor se va face la data de 22 septembrie. La Facultatea de Drept sunt disponibile 550 de locuri dintre care 160 la buget şi 390 la cu taxă, la Facultatea de Biologie sunt 320 de locuri dintre care 50 la buget şi la Facultatea de Administraţie şi Afaceri sunt 150 de locuri, dintre care 100 sunt la buget.

Documentele necesare pentru înscriere

Pentru înscrierea la concursul de admitere sunt necesare următoarele documente: cererea de înscriere, diploma de bacalaureat şi diploma de licenţă (sau echivalentul acesteia), ambele în original sau adeverinţă de licenţă pentru cei care au terminat în promoţia 2009, copie legalizată a certificatului de naştere, trei fotografii tip buletin de identitate şi chitanţă de plată a taxei de înscriere, care se plăteşte la Casieria Universităţii Bucureşti din incinta Recotaratului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite