Bucureşti: „Skaterul Anonim“ stă o lună la Universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost inaugurat ieri după-amiază, în uralele „eroilor cotidieni“, monumentul celor care folosesc „transportul ecologic“, intitulat „Skaterul Anonim“, va putea fi văzut timp de o lună în centrul Bucureştiului.

Evenimentul a marcat lansarea siteului www.indraznestesitu.ro, un site care încurajează faptele eroice precum mersul pe bicicletă sau înfruntarea maidanezilor.

Pe site, fiecare persoană îşi poate face un profil, iar „în fiecare lună câştigătorii celor trei categorii - video, foto şi poveşti scrise - vor fi premiaţi cu  «statui»“, a adăugat Bogdan Gheorgiu, directorul de creaţie al siteului, pe tricoul căruia scria „eu sunt cel care a îndrăznit să îndrăznească“.

Statuia, care  întruchipează un skater cu piciorul bandajat şi cu o cârjă pentru a arăta cât de periculos este să mergi cu „placa“ prin Capitală, a fost primită cu multă bucurie de către skaterii oraşului.

„Cred că în sfârşit începe să se dezvolte acest sport la noi. Poate o să primim şi o pistă acoperită ca să practicăm acest sport şi iarna“, a spus Alexandru Constantin, în vârstă de 20 de ani, care „se dă cu rolele şi cu placa“ de şase ani.

De asemenea, la eveniment au fost prezenţi şi alţi eroi, în afară de cei care se deplasează cu skate-ul, precum biciclişti sau oamenii care au reuşit să scape de câinii maidanezi.

„Nu este un lucru extraordinar, ar trebui să facă mai mulţi oameni acest lucru. Într-adevăr nu avem mijloacele necesare în Bucureşti, dar asta e adevărata provocare“, a spus Bogdan care merge de cinci ani cu biciclata pe străzile Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite