Bucureşti: Spitalul Universitar, locul preferat al sinucigaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bolnav psihic a ameninţat că se aruncă de la etajul al doisprezecelea al clădirii. După o oră şi jumătate, pompierii l-au convins să se dea jos.

Un bărbat s-a urcat astăzi, în jurul orei 12.00, într-un balcon al Spitalului Universitar din Bucureşti, ameninţând că se aruncă în gol, pe motiv că nu mai are unde locui. 

Poliţiştii şi pompierii chemaţi la faţa locului s-au chinuit timp de o oră şi jumătate să-l convingă să renunţe la intenţiile sinucigaşe.

„Nu este pacientul spitalului şi nici nu se ştie cum a ajuns acolo. Se pare că a fost evacuat din casă şi de aceea ameninţă că se sinucide“, a declarat Cătălin Eftene, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
În jurul orei 13.30, pompierii au reuşit să-l determine pe bărbat să coboare, el fiind transportat apoi cu ambulanţa la Spitalul nr. 9. „Nu este la prima încercare de sinucidere. Bărbatul este bolnav psihic şi va fi supus unui control psihiatric“, a completat Eftene.


Un alt bărbat a murit după ce s-a aruncat de pe spital

În urmă cu câteva luni, un caz asemănător i-a cutremurat pe medicii şi pacienţii de la Spitalul Univesitar, dar atunci deznodământul a fost tragic. Ion Bălăneanu, în vârstă de 63 de ani, s-a aruncat de la etajul al treisprezecelea al clădirii. El a căzut pe terasa de la etajul al treilea, deasupra centralei telefonice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite