Unde sunt cele mai ieftine chirii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiria minimă a unui apartament în Bucureşti este de circa 3,5 euro pentru un metru pătrat. Ferentariul, Rahova, Prelungirea Ghencei, Berceniul şi Titanul sunt cele mai accesibile zone în privinţa preţului la apartamente închiriate.

Zonele cu cele mai scumpe chirii

Preţurile pentru un metrul pătrat închiriat în zone ca Ferentari, Rahova, Prelungirea Ghencei, Berceni, Titan, Drumul Taberei  variază între 3 şi 7 euro, spun experţii imobiliari. În aceste zone periferice, cei care doresc au mai multe şanse să-şi găsească o locuinţă la un preţ mai mic. Definitorii în stabilirea preţului, spun experţii imobiliari, sunt şi existenţa unui mijloc de transport în apropiere şi siguranţa zonei. De pildă, în zone ca Ferentari, unde potrivit statisticilor, infracţionalitatea este mai mare, un metru pătrat se poate închiria şi cu 3 euro.

„ Preţul variază în funcţie de zonă, de suprafaţă, de îmbunătăţiri, dar şi de nivelul de mobilare. În zone precum Rahova şi Prelungirea Ghencea, în medie, preţul chiriei pe metrul pătrat se situează între 4,5 şi 5 euro“, a explicat directorul de vânzări al companiei imobiliare Galaxy Imob, Paul Vienescu.

Militariul şi Drumul Taberei, zone periferice mai scumpe
Alte zone ieftine din Capitală sunt Berceni, unde metrul pătrat costă 5 euro,  şi Titan în special în Balta Albă, unde metrul pătrat se închiriază cu circa 6 euro.  Preţul chiriei în Militari şi în Drumul Taberei, zonele cele mai „vânate“ de studenţi, în această perioadă este de circa 7 euro. Astfel, în aceste zone un apartament cu două camere se închiriază de regulă cu peste 300 de euro.

 De asemenea, potrivit experţilor imobiliari, majoritatea proprietarilor mai urcă cu câteva procente preţul chiriilor în această perioadă, cererea fiind extrem de mare, pentru că, odată cu apropierea începerii anului universitar, se înregistrează vârful pe piaţa chiriilor.

Chirii mai mici în acest an
Potrivit liderului Uniunii Studenţilor din România, Andrei Botez, studenţii profită de faptul că faţă de anul trecut chiriile sunt mai mici cu până la 30% şi mulţi renunţă să locuiască la cămin. „Mulţi s-au săturat de neînţelegerile cu administratorii, de toaleta la comun şi preferă să locuiască împreună cu alţi colegi sau cu prieteni în apartamente situate în apropierea universităţilor“, a explicat Botez.

Cu puţin noroc se pot găsi şi apartamente ieftine în zone mai apropiate de centru. De pildă, agenţia Kompis a scos la închiriat o locuinţă de 33 de metri pătraţi, nemobilată, cu 180 de euro, în condiţiile în care un astfel de apartament se închiriază de regulă cu 320 de euro în zonă.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite