Unde sărbătoresc Revelionul bogaţii Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bucureşteni au plătit 63.000 de euro pentru un circuit de lux în Statele Unite.Au fost însă alţii care au plătit zeci de mii de euro pentru vacanţe în ţări exotice precum Jamaica, Zanzibar, Cuba sau Republica Dominicană.

Când aleg să plece în vacanţă, bucureştenii dovedesc că nu fac rabat de la confort şi lux. Anul acesta, aceştia au ales să petreacă în noaptea dintre ani chiar şi pe alte continente, la plajă şi în havană şi doar în condiţii de cinci stele!

De departe însă, cel mai extravagant cadou pe care şi l-a putut oferi cineva în noaptea de Revelion a fost un circuit de lux prin oraşe celebre din Statele Unite.

Este vorba despre o familie de bucureşteni, respectiv patru adulţi şi doi copii, care au plătit 63.000 de euro ca să se distreze timp de 12 zile, prin ţara tuturor posibilităţilor. 

Trecerea dintre ani îi va prinde în oraşul luminilor, Las Vegas, unde vor ciocni un pahar de şampanie la un restaurant de lux, după care vor lua un avion la „first class” şi vor ateriza în Los Angeles. Aici vor poposi doar două zile, unde vor fi cazaţi într-un hotel de cinci stele, se vor plimba cu limuzina şi vor bifa şi cel mai celebru bulevard din lume, Walk of  Fame.

image

Adevărata distracţie se va consuma însă într-o rezervă de lux din Paradisul Pacificului, în Hawaii, unde se vor relaxa şi se vor bronza timp de şapte zile.

10.000 de euro pentru 7 zile de plajă

La fel au existat bucureşteni care au plătit aproape 10.000 de euro pentru un sejur pe plajele cu nisip alb din Jamaica sau Zanzibar. Alte patru persoane au scos lejer din portofel 8.000 de euro pentru o excursie în Republica Dominicană.

Agenţiile de turism au oferit pachete all inclusive şi pentru şi pentru Havana, capitala Cubei. Au fost patru bucureşteni amatori, care au plătit 2.000 de euro ca să facă Revelionul aici şi să viziteze oraşul timp de două zile. 

Agenţii de turism susţin însă că bucureştenii au fost receptivi şi la ofertele interne şi că gradul de ocupare este aproape de refuz, deşi preţurile sunt piperate.

De exemplu, un sejur la Predeal, la o pensiune de cinci stele, costă 1.000 de euro pentru două persoane, în timp ce la Poiana Braşov ajunge la 700 de euro, pentru acelaşi condiţii şi acelaşi număr de persoane.

Călătorii în Ţara lui Moş Crăciun

Şi de Crăciun, bucureştenii s-au răsfăţat cu excursii în străinătate. Din cei 75.000 de mii care au apelat la agenţiile de turism, 15.000 au căutat destinaţii externe precum Laponia, Maldive sau Bora Bora. Pentru un sejur în Egipt şi Dubai au plătit în acest an 2.000 de euro. Media a fost însă de 500 de euro de persoană pentru un pachet turistic.

Astfel, restul clienţilor au ales destinaţii interne, staţiunile de pe Valea Prahovei fiind cele mai căutate. Pe locul doi au fost staţiunile balneare: Călimăneşti-Căciulata, Olăneşti şi Băile Herculane. Au fost căutate şi pachetele de turism rural, dar a existat cerere şi pentru hotelurile de pe litoral.

Reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că, în ciuda crizei, acesta s-a dovedit a fi un an propser pentru ei. „Procentul celor care au ales în acest an excursii cu destinaţii exotice, şi, deci mai scumpe, a crescut cu 20% faţă de anul trecut”, a explicat Sorin Văduvoiu, directorul agenţiei Perfect Tour.

De partea cealaltă, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism susţin că, deşi preţurile au fost mai mici decât anul trecut, încasările agenţiilor de turism au scăzut cu 15% anul acesta.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite