Unde-ţi descoperi talentele vocale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucureşti pot fi închiriate săli profesioniste de repetiţii, dotate cu instrumente şi aparatură de sunet, unde-ţi poţi descoperi talentele de rockstar. Dacă vrei să-ţi faci trupă nu ai nevoie de sală unde să exersezi sau de instrumente. Pur şi simplu îţi iei prietenii şi închiriaţi o sală de repetiţii.

O veche vorbă din popor spune că românul s-a născut artist. Nu ştim cât de adevărată este afirmaţia, dar te putem îndruma spre locul unde poţi afla singur dacă te-ai născut să ajungi în lumina reflectoarelor.

Şi unde să-ţi exersezi corzile vocale, solo-ul de chitară sau tehnica la percuţie, dacă nu la una din sălile de repetiţie din Capitală?

Auzim des mitul american conform căruia „toate trupele mari au pornit din garaj“. Totuşi o sală de repetiţie îţi oferă mai mult decât o serie de instrumente profesionale. În primul rând o sala de repetiţie profesională îţi oferă garanţia că sunetul se propagă natural şi că nu vei avea surprize când vei urca pe scenă. Ca în cazul oricărui tip de artă, poţi să te apuci singur de muzică, dar nu poţi să evoluezi decât într-o comunitate.

Repetiţii în săli profesioniste

La o sală de repetiţie vei găsi oameni din industrie, dornici să te ajute. Ei te vor remarca şi te vor promova dacă faci o trebă bună, dar te vor atenţiona atunci când sunetul trupei nu sună exact aşa cum ţi-ai fi dorit.

La sala de repetiţii poţi să vii să înveţi şi să cânţi alături de artişti recunoscuţi, să te perfecţionezi, sau de ce nu, să strângi relaţiile cu colegii. „La sala noastră vin formaţii mari ca omul cu Şobolani, Damian Drăghici, dar şi începători. Au venit şi angajaţii unei firme de software, la un teambuilding. Acum compania are propria trupă“, spune Mihai, fonadtorul MusicAmp.

Atitudine de rockstar

„Oicine învaţă două acorduri de chitară începe să se găndească la ideea de rockstar. Şi nu este vorba de vedetism, ci de atitudine. La asta au contribuit şi concertele rock care s-au desfăşurat în ultima perioadă“, continuă Mihai.

Industria muzicală a inceput să evoluze, întrucât tot mai multe săli de repetiţii sunt infiinţate de fosti sau actuali membri ai diferitelor trupe. Problemele pe care le-au întâmpinat ei cândva, sunte exact problemele pe care le rezolvă ei acum pentru tinerele formaţii.

Săli de repetiţie ce pot fi închiriate:
MusicAmp
Tel: 0732.418.601
Preţ: 15-35 lei/oră
Tempomusic
Tel: 0722.132.443
Preţ: 25 de lei/oră

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite