Bucureşti: Unde mergem la film şi la teatru în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Ţăranului Român, Cinema Garden, La Motoare şi Teatrul de Vară Herăstrău sunt doar câteva dintre locurile unde vă puteţi bucura  de cultură în mijlocul naturii. Drive-In Băneasa este singurul cinematograf în aer liber unde spectatorii pot vedea un film din maşină.

În curtea Muzeului Ţăranului Român pot fi urmărite în această vară filme europene de ficţiune, dar şi documentare. Spre exemplu, în această seară, bucureştenii pot viziona „Te iubesc de mult“, de la ora 19.00 şi „Poliţist, adjectiv“, de la ora 21.00. Muzeul a pregătit surprize şi pentru cei mici. În fiecare sâmbătă şi duminică, vor fi filme speciale pentru copii, de la ora 11.30.

Duminică va fi lansat, de la ora 21.00, evenimentul „Veşmânt de hârtie pentru cabina de proiecţie“, în cadrul căruia va avea loc proiecţia filmului mut „Cabinetul figurilor de ceară“. Filmul are trei poveşti fantastice şi îi are ca protagonişti pe califul Harun-al-Rasid, pe ţarul Ivan cel Groaznic şi pe Jack Spintecătorul. Pelicula mai conţine inserturi de text din Caragiale şi din „1001 de nopţi”. Intrarea este liberă.

Şi cinematograful din curtea Palatului Ghica, Cinema Garden, este deschis publicului pentru proiecţia de filme, de la ora 21.30. Astfel, în această seară, va rula filmul „Avocatul Diavolului“, cu Al Pacino, Keanu Reeves şi Charlize Theron. Mâine şi poimâine sunt programate filmele „Australia“ şi „Pulp Fiction“. Intrarea este gratuită. La cinematograful Drive-In Băneasa, vor rula în această vară, în special filme în premieră.

Unde se joacă teatru
Iubitorii de teatru vor putea merge sâmbătă, marţi şi miercuri la premiera piesei „Te iubesc! Te iubesc?“, de la ora 21.00, de pe terasa „La Motoare“. Preţul biletului este de 25 de lei. Grădina de Vară Herăstrău este un spaţiu divers în materie de evenimente culturale, precum concerte şi piese de teatru până la 15 septembrie. Premiera „Nimic despre papagali“ va avea loc în zilele de 18, 19, 26, 31 iulie şi 1 august, de la ora 19.30. Preţul biletului este de 25 de lei.

 În prezent, conducerea Muzeului Satului vrea să ia în administrare Teatrul de Vară Herăstrău, intrând în conflict cu reprezentanţii instituţiei. Grădina de Vară  Capitol, unde sunt programate şi concerte, va fi deschisă din 26 iulie.


 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite