Undă verde pentru maşini pe Centura de Nord a Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimii kilometri de drum dintre Chitila şi Voluntari au fost daţi în folosinţă. Inaugurarea s-a făcut la podul de la Chitila în prezenţa premierului Emil Boc, în jurul prânzului.

Şoferii pot circula, începând de astăzi, pe tronsonul Chitila-Voluntari din Centura de Nord a Capitalei, pe câte două benzi pe sens. Lucrările de supralărgire şi modernizare a celor 20,5 kilometri, au început în urmă cu aproximativ trei ani iar autorităţile au trebuit să scoată din buzunar 100 de milioane de euro pentru finalaizarea lor.

În urmă cu două săptămâni, premierul le-a spus mucitorilor să termine şoseaua până astăzi şi s-a ţinut de cuvânt. Din păcate, pentru Centura de Sud, şoferii trebuie să mai aştepte, pentru că autorităţile nu mai au bani.

Astăzi, pe un ger de-au îngheţat şi steagurile montate de  Ziua Naţională, premierul a inaugurat şoseaua. „Aşa cum am promis, astăzi am dat drumul traficului. În doi ani, am reuşit să dăm în folosinţă 116 kilometri de autostradă”, a declarat Emil Boc.

El a subliniat faptul că banii alocaţi pentru infrastructură sunt cea mai bună investiţie anticriză. Lucrările la Centura Bucureştiului vor continua şi în anul viitor urmând ca până în 2012 să fie terminaţi cei aproximativ 100 de kilometri care unesc A1 cu A2. „Prioritar este ca cei care pleacă din Piteşti în  Constanţa să poată trece pe drum de autostradă, să nu trebuiască să traverseze prin Bucureşti”, a subliniat Boc.

La propunerea Ministerului Transporturilor, Comisia Europeană va finanţa construcţia celor două tronsoane ale centurii care fac legătura cu autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa. Costurile pentru acestea vor fi de circa 120 milioane euro.
 
Trei pasaje au fost finalizate

Şi cele trei pasaje, de la Chitila, Ştefăneşti şi Otopeni au fost date în folosinţă. „Podurile de la Chitila şi de la Ştefăneşti sunt gata în totalitate, iar cel de la Otopeni în proporţie de 90%, dar se circulă şi pe el”, a declarat, unul dintre reprezentanţii constructorului.

După inaugurare, primul ministru a plecat către Sibiu, pentru a inaugura şoseaua de centură. Înainte de plecare, el le-a urat românilor La Mulţi Ani şi multă sănătate de Ziua Naţională.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite