Undă verde pentru distrugerea gazonului din Aviatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Bulevardul Aviatorilor se lucrează de zor la scoaterea pietrei cubice şi la asfaltare, dar şantierul deschis în plină vară, în nordul Capitalei afectează totul din jur: şoferi, pietoni, spaţiu verde.

Maşinile din trafic abia se văd prin norii de praf scoşi de camioanele de mare tonaj. „De câte ori trec pe aici mi se pune o mâzgă pe geamurile maşinii, încât abia mai văd să conduc“, a declarat Ionuţ, un şofer din Bucureşti. Investiţiile administraţiei locale sector 1 în gazonul, florile şi în sistemul de irigare de pe Bulevardul Aviatorilor sunt călcate în picioare de lucrările Administraţiei Străzilor. 

Distrugerea gazonului este privită cu nonşalanţă de cei de la primărie.„Nu este o problemă. Gazonul a fost amenajat anul trecut înainte de demararea lucrărilor de amploare despre care ştiam. Prin contract, plantările se fac periodic pe toate spaţiile verzi din sector, aşa că se vor reface“, a declarat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1.

Muncitorii reuşeau ieri cu greu să ocolească spaţiul verde unde s-au depozitat mormane de pământ. „Se sapă la o adâncime de un metru. Se lucrează greu pentru că este argilă şi este dificil de tasat“, a declarat inginerul care supraveghează lucrarea. În acordul semnat între Administraţia Străzilor şi Ministerul Culturii, reamenajarea spaţiului verde lipseşte şi, la prima vedere tot primăria va suporta cheltuiala. „Avem în responsabilitate calea de rulare, bretelele laterale de circulaţie şi montarea bordurilor“, a declarat Izabela Caragea, purtător de cuvânt la Administraţia Străzilor.

PULL

Până la 1 august va fi finalizată asflatarea până în zona pod Bordei
Explicaţie foto: Lucrările distrug spaţiul verde de pe marginea bulevardului.










București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite