Un tramvai numit Low Floor. Noile garnituri „Bucur“ vor circula pe podul Basarab, pe traseul liniei 34

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua garnitură cu podea parţial joasă va intra pe linia de tramvai 34 din Capitală, alături de tramvaie mai vechi din dotarea RATB. Construit la Uzina de Reparaţii RATB, tramvaiul va avea o capacitate de 300 de persoane.

Potrivit unor surse, conducerea RATB pregăteşte de zor lansarea primului tramvai cu podea joasă din Bucureşti, botezat „Bucur Low Floor" (trad. „Bucur cu podea joasă"). Garnitura este alcătuită din două vagoane cu un segment intermediar şi poate călători cu o viteză maximă cu 60 km/h.

Datorită podelei parţial joase, în proporţie de 60%, tramvaiul „Bucur Low Floor" poate micşora semnificativ timpul de îmbarcare din staţii, fără să diminueze nivelul de confort al pasagerilor.

„La finalizarea podului Basarab va circula linia 34, dar cu tramvaiele din dotarea RATB", a precizat Brânduşa Raeceanu, purtătorul de cuvânt al regiei de transport din Capitală. Potrivit unor surse neoficiale, „Bucur Low Floor" ar putea intra în exploatare chiar de la începutul lunii septembrie.

Construit la Uzina de Reparaţii RATB, tramvaiul „Bucur" a fost introdus în circulaţie în luna martie 2009, reacţiile călătorilor fiind în acest caz pozitive.

Modelul, unul dintre cele mai silenţioase din lume, are o capacitate totală de 300 de persoane, la fel ca şi celelalte tramvaie aflate în dotarea regiei.

Până în prezent, singurul exemplar „Bucur" din Bucureşti rulează pe linia 21, care face legătura între Piaţa Sfântul Gheorghe şi Pasajul Colentina şi se deosebeşte prin designul modern de garniturile mai vechi, „Tatra".

Vezi pe forbes.ro ce planuri are industriaşul Valer Blidar pe piaţa tramvaielor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite