Un sirian a păgubit statul cu aproape un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii au stabilit că bărbatul a importat mărfuri din Turcia și Siria pe care nu le-a înregistrat în documentele vamale. În același dosar este cercetată și contabila firmei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector au stabilit că în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul social în sectorul 2, în perioada 20 ianuarie 2011 – 15 aprilie 2011, bărbatul a efectuat un număr de 119 importuri de mărfuri textile din Turcia și Siria. Produsele în valoare de aproximativ 2.400.000 lei nu au fost înregistrate în documentele contabile și ulterior au fost vândute către diferite firme.

Anchetatorii spun că cetățeanul sirian, Dabs O. de 41 de ani este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Luna trecută, administratorul societăţii a fost depistat în flagrant de poliţişti în timp ce efectua încă două importuri din Turcia, conform declaraţiilor vamale, în valoare de 40.000 lei.

În baza documentelor, societatea a introdus în România aproape 40.000 de perechi de sandale, papuci şi pantofi, bunuri care au fost confiscate de polițiști.

Tot atunci, anchetatorii au depistat-o, în flagrant, pe contabila societăţii, care tipărea cu ajutorul unei imprimante un număr de 170 facturi fiscale de vânzare către
clienti fictivi, datele acestor societăţi beneficiare fiind obţinute de pe Internet.

Potrivit acestora, facturile erau necesare astfel încât, atunci când se verificau actele contabile ale firmei, tot stocul de marfă trebuia să fie zero, întrucât mărfurile importate fuseseră deja comercializate fără a fi emise documente
justificative.

Prejudiciul adus bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 400.000 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite