„Un secol cu Neagu Djuvara” este lansat mâine la Librăria Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul semnat de jurnalistul George Rădulescu adună în 224 de pagini secvenţe dintr-o viaţă de roman cu istoricul Neagu Djuvara.

Lansarea cărţii are loc mâine, la ora 12.00, la sediul librăriei „Adevărul” din zona Piaţa Universităţii (str. Doamnei nr. 27 - 29, cu intrare şi dinspre Bulevardul I.C.Brătianu).
 
Istoricul Neagu Djuvara şi publicistul George Rădulescu, alături de scriitorul Andrei Pleşu şi de istoricul Mihai Răzvan Ungureanu vor fi prezenţi la lansarea  noului volum apărut la editura „Adevărul”. Lucrarea intitulată „Un secol cu Neagu Djuvara” are o prefaţă semnată de Andrei Pleşu, iar postfaţa de Mihai Răzvan Ungureanu.

„Profesorul Neagu Djuvara, coborâtor dintr-o veche familie boierească, este întruchiparea omului pe care l-a pierdut România. Definitiv”, îl descrie autorul volumului pe interlocutorul său.

„Să stai de vorbă, în România de astăzi, cu un adevărat boier nu poate fi altceva decât un mare privilegiu. L-am descoperit pe Profesorul Djuvara în lecturile mele şi mi-am propus, de la început, să profit de statutul meu de ziarist pentru a ajunge la el. Am reuşit, motiv pentru care veţi putea trăi, în paginile ce urmează, câteva secvenţe dintr-o viaţă de roman”, anunţă George Rădulescu în deschiderea cărţii.

Câteva însemnări

„Francezii, în 1944, erau într-un hal de sărăcie nemaipomenită, aproape că nu aveau ce mânca. Dar, în acelaşi timp, lucrul extraordinar!, viaţa intelectuală pulsa”, povesteşte în carte Neagu Djuvara.

Despre istoria recentă a românilor, marele istoric spune: „Noi avem mania asta că, odată ce ne merge prost, sărim în barca cealaltă. Aşa ne-am făcut o reputaţie foarte proastă în străinătate. Să vezi diverse cărţi de istorie care se scriu!”. „În momentul de faţă, nu toată lumea, dar majoritatea celor care au puţină putere fură”, mai spune Djuvara.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite