Un român "dă de băut" la Campionatul Mondial din Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful cramei care produce vinul oficial al Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud este un oenolog român. Răzvan Macici a crescut printre viile din Valea Călugărească şi a plecat din România în 1997 ca să lucreze la podgoriile Nederburg, din Africa de Sud.

România are un reprezentant de marcă la Campionatul Mondial de anul acesta, chiar dacă naţionala noastră de fotbal nu s-a calificat pentru turneul final din Africa de Sud. Maradona, Capello, Forlan, Messi sau Kaka se pot delecta între meciurile decisive din faza eliminatorie de la Mondial cu vinul făcut de un român. Este vorba de oenologul Răzvan Macici, şeful cramei Nedereberg din localitatea sud-africană Paarl, producătoarea vinului oficial al Campionatului Mondial FIFA 2010.

„Nederburg este cel mai cunoscut nume de vin sud-african, aşa că este normal ca noi să obţinem licenţa oficială a FIFA pentru a produce vinul Campionatului Mondial“, a spus Răzvan Macici. Oenologul a mai spus că negocierile cu Federaţia Internaţională de Fotbal - Asociaţie (FIFA) au durat peste trei ani. „Ca să ajungem la un acord convenabil pentru ambele părţi am început negocierile încă de la data la care s-a decis că Africa de Sud va fi gazda Campionatului Mondial din 2010“, a explicat pentru cititorii ziarului „Adevărul de Seară“ expertul în vinuri.

Răzvan a devenit creatorul vinului oficial al celei mai importante competiţii sportive la nivel mondial după o lungă carieră în viticultură, pe care şi-a început-o la Vinexport, singurul său loc de muncă din România. În 1997 s-a stabilit la Paarl, undeva în sudul Africii de Sud, după ce s-a hotărât să accepte oferta pe care a primit-o de la Nederburg, crama la care a ajuns pentru prima dată în 1994 pentru un schimb de experienţă.

Reţeta vinului bun, scrisă în ADN

Faptul că a ajuns unul dintre cei mai cunoscuţi vinificatori din Africa nu a surprins pe niciunul dintre cunoscuţii săi, având în vedere că tatăl său, Mihai Macici, care s-a stins anul acesta la vârsta de 81 de ani, a fost una dintre personalităţile marcante ale viticulturii şi oenologiei româneşti. „Are toate calităţile tatălui său. E dezinvolt, inteligent, ambiţios, are mult umor şi îşi iubeşte foarte mult ţara. E un «Macic» autentic“, îl descrie Magda Macici, femeia alături de care „domn’ profesor“ Mihai a trăit timp de 27 de ani.   






București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite