Un poliţist local a dat spargere la primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist local din sectorul 6, George Cârtop, împreună cu alţi patru tineri au încercat să jefuiască primăria comunei Recea din judeţul Argeş marţi-noapte. 

Hoţii, cu vârstele cuprinse între 23 şi 24 de ani, locuiesc toţi în cartierul bucureştean Giuleşti-Sârbi. Ei au plecat cu un Audi înmatriculat în Anglia, dar cum maşina avea numerele de înmatriculare retrase de poliţie, au aplicat alte plăcuţe false, cu numere de Bulgaria.



Nu au reuşit să fure nimi
c
Echipaţi cu cagule pe cap, cei cinci tineri l-au bătut pe paznic cu o rangă şi au intrat în sediu, căutând seiful. Nu au apucat decât să răscolească câteva birouri pentru că o patrulă formată din poliţişti şi jandarmi i-a pus pe fugă. Suspecţii au abandonat maşina şi s-au făcut nevăzuţi pe câmp.
„Am observat că ies din primărie patru sau cinci persoane îmbrăcate în negru. Am pornit în urmărirea lor”, a spus agentul Narcis Ivan.

image
image

După câteva ore de căutări, patru dintre ei au fost prinşi de poliţişti în trafic, în timp ce încercau să ajungă la Alexandria. Aceştia îi plătiseră proprietarului unei Dacia Solenza albe 200 de lei ca să-i transporte.

Paznicul a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Costeşti pentru îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. „M-au luat la omor cu răngi, picioare, în incinta primăriei. M-au lovit la faţă, la coloană, m-au târât”, a povestit Titu Tomescu, paznicul de 45 de ani. 

image

„Nu s-a furat nimic. Au intrat, au spart biroul secretarului. Au deschis nişte uşi la un vestiar, au tras de nişte sertare. L-au întrebat pe paznic unde e casa de bani, dar omul n-a ştiut să le spună. Spărgeau ei toată primăria, luau birourile la rând dacă nu veneau poliţiştii”, a declarat primarul Marin Pană. 

Un suspect a scăpat   
La audieri, poliţistul, care se pare că era în concediu medical, dar şi ceilalţi trei suspecţi, Alexandru Emil Neagu, Valentin Costin Marian şi Alexandru Gabriel Manu, şi-au recunoscut fapta şi au participat la reconstituire.

Unul dintre suspecţi, Gheorghiţă Petre, a reuşit să scape, dar este căutat la această oră de către oamenii legii. „Cel de-al cincelea a reuşit să scape, dar cercetările continuă pentru prinderea lui. Suspecţii sunt cercetaţi pentru tentativă de furt”, a declarat comisarul şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.

Poliţistul va fi suspendat
George Cârtop lucrează ca poliţist local din 2008. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 6 el nu a avut niciun fel de abateri până în momentul de faţă şi nici nu are antecedente penale. „Nu a avut probleme de comportament sau indisciplină. A avut două zile libere de Ziua Muncii iar pe 3 trebuia să revină la slujbă. Atunci a cerut concediu pe caz de boală“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Mihai Anghel, consilier al edilului de sector, Cristian Poteraş.

image

El a adăugat că organelle de anchetă nu au înştiinţat încă primăria de sector cu privire la reţinierea poliţistului, dar în momentul în care se va face acest lucru el va fi suspendat. „În momentul în care vom primi o hârtie de la Poliţie sau de la Parchet cu privire la faptul că el este anchetat, se va înfiinţa o comisie de disciplină şi va fi suspendat din funcţia publică. După terminarea cercetărilor, dacă se va considera că e nevinovat, el revine la muncă. În caz contrar, i se va încheia contractul de muncă“, a mai spus Mihai Anghel.

image

Solenza cu care au fugit suspecţii.

Cei patru hoţi fost reţinuţi de oamenii legii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi instanţa să hotărască dacă vor primi mandate de arestare pentru 29 de zile.

„În cazul în care se confirmă această faptă, ea nu reprezintă Poliţia Locală la nivel naţional. Este doar un caz izolat“, a declarat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite