Un joc a pus pe jar serviciile secrete din România şi Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un colet suspect, plasat dintr-un joc online pe traseul oficialului israelian, Shimon Peres, a provocat panică.

Mai mulţi pirotehnişti bucureşteni, dar şi serviciile secrete româneşti şi israeliene, au fost mobilizaţi, azi dimienaţă, la podul de la Fântâna Mioriţa, din cartierul bucureştean Băneasa. Motivul: în arcada metalică a podului a fost găsită o cutie suspectă.

Pirotehniştii au intervenit imediat cu un câine specializat în depistarea materialelor explozive şi au constat că totul este un joc care a luat amploare în ultmii ani şi în România. E vorba de o cutie din plastic cu magnet care face parte dintr-un joc "Găseşte reperul", care se găseşte pe geocatching.com.

Primeşti nişte coordonate, treci prin zonă dacă ai drum, gândesc că nu se duce lumea, aşa, prin altă parte, laşi un obiect acolo şi-ţi notezi numele pe o hârtie care e în cutia respectivă. În hârtia respectivă este şi un număr de telefon şi sunt instrucţiunile acestui joc şi eşti rugat să nu strici cutia şi dacă ai nelămuriri să suni la numărul acela. Noi, ca şi poliţie, am izolat zona şi ridicăm coletul respectiv prin echipele de pirotehnişti", a explicat Ciocan.

El a spus că a mai existat un caz de acest fel cu ocazia summitului NATO din 2008 de la Bucureşti. Un colet suspect a fost descoperit vineri în jurul orelor 9.30 în zona Băneasa.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite