Un irakian şi doi iordanieni cercetaţi pentru fraude prin firme „fantomă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de investigare a fraudelor din Ilfov au reuşit destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni economice.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis ieri mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală pe numele lui Shaireh S.

Anterior, în ziua de 19.11.2010, Judecătoria Cornetu a dispus arestarea preventivă a lui Mohamad H. şi Salameh E., măsura fiind prelungită de către Tribunalul Bucureşti până la data de 16 ianuarie.

Anchetatorii au fost sesizaţi în luna iulie a anului 2010, de către comisari din cadrul Gărzii Financiare Ilfov, cu privire la faptul că reprezentanţii a două societăţi comerciale au declarat fictiv sediile sociale ale acestora în scopul sustragerii de la verificările financiar-contabile.

Aceştia nu au declarat organelor fiscale competente veniturile realizate din activităţile comerciale desfăşurate, prejudiciind astfel bugetul de stat.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că reprezentanţii celor două firme, respectiv, Salameh E. şi Shaireh S., cetăţenii iordanieni şi Mohamad H, cetăţean irakian au creat un intreg circuit infracţional format din peste 25 de societăţi “fantomă”, folosit la fraudarea bugetului de stat cu aproximativ 600.000 euro.

Cei trei sunt suspectaţi că au înfiinţat societăţile respective prin interpuşi, cu ajutorul unor procuri false. De asemenea, aceştia au folosit diverse persoane care efectuau tranzacţii bancare, şi care semnau în alb dispoziţii de plată, folosite la plata furnizorilor externi.

Ei mai efectuau şi achiziţii de legume, fructe şi carne, pe care le comercializau către societăţi comerciale dintr-un complex comercial din oraşul Voluntari.

Astfel, din momentul achiziţionării mărfii şi până la clientul final, acesta era trecută scriptic prin mai multe societăţi „fantomă”, în scopul de a îngreuna eventualele verificări ale organelor fiscale.

În urma unei percheziţii efectuate pe 19.11.2010, la locuinţa lui Mohamad H. au fost găsite 111 ştampile, în limba arabă, pe care cei trei suspecţi le-au utilizat la înfiinţarea societăţilor fantomă, precum şi procuri, care urmau a fi folosite la înfiinţarea de noi societăţi de acelaşi tip.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite