Un hectar de nisip fin pe malul lacului Pantelimon. Vezi aici cum ar putea arăta plaja făcută după modelul celei de pe Sena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Parcurilor Sector 3 va plăti aproximativ cinci milioane de euro pentru amenajarea unei plaje cu nisip fin pe malul lacului Pantelimon din Capitală.

Nisip fin, încins de soarele verii, umbreluţe, terase şi spaţii de joacă pentru copii. Pentru toate astea, bucureştenii nu vor mai trebui să străbată Autostrada Soarelui sau să ia trenul spre mare.

Edilii Capitalei promit să schimbe definitiv expresia «cum n-a văzut Parisul» cu mai pitorescul «cum n-a văzut Pantelimonul», începând de anul viitor.
Plaja de pe lacul de la marginea oraşului va deveni punct de atracţie şi loc de bălăceală şi distracţie după ce Direcţia Parcurilor de la Primăria Sectorului 3 va termina de cheltuit cei 5,5 milioane de euro pe proiectul «Plajă ca pe Sena».

image

Întreaga zonă va fi dotată cu şezlonguri, umbreluţe, duşuri, cabine de schimb şi spaţii de joacă pentru copii. Autorităţile au iniţiat demersurile pentru dezvoltarea infrastructurii reţelei de alimentare cu apă şi canalizare.

image

Autorităţile spun că această plajă va concura cu cea de pe Sena din Paris, care este deschisă o lună pe an şi are trei secţiuni: una pentru copii, una business şi una pentru activităţi sportive.

image

Avantajele care i-ar fi făcut pe mai-marii Capitalei să se gândească la zona lacului Pantelimon ar fi apropierea de metrou şi liniştea cartierului. Astfel că «marea» din Capitală va fi la doar câteva staţii distanţă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite