Un grec a încercat să scoată 65 de milioane de euro cu un cec fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean grec, care face parte dintr-o reţea criminală, a încercat ieri să scoată 65 de milioane de euro de la o bancă din Bucureşti, folosindu-se de un cec fals de la o bancă din Londra. El este cercetat în libertate pentru tentativă la înşelăciune şi uz de fals.

Un funcţionar al băncii din Capitală a anunţat Poliţia imediat ce grecul a venit la sediul băncii pentru a ridica suma imensă de bani. „Reţeaua din care face parte vroia să ruleze bani prin România. Cecul este amis de o bancă din Londra. Banii se pare că provin din mai multe infracţiuni, cum ar fi trafic de fiinţe umane sau armament“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul-şef Christian Ciocan. El spune că deşi cecul era bun, suma pe care o acoperea era inexistentă. Deocamdată se fac verificări pentru a se depista dacă sunt şi funcţionari ai băncii englezeşti implicaţi.

Ciocan a adăugat că grecul este cercetat în stare de libertate pentru tentativă la înşelăciune şi uz de fals de Serviciul Investigaţii Fraude de la Poliţia Capitalei. Din reţea mai fac parte alte pesoane de origine greacă. În posesia infractorului s-a găsit şi o schiţă ale pieţelor bancare din Europa de Est, semn că reţeaua vroia să se extindă în această zonă.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite