Un fost fotbalist de la Farul şi UTA, în vârstă de numai de 23 de ani, a murit pe teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Mutulescu, un tânăr mijlocaş în vârstă de 23 de ani, fost jucător la Farul Constanţa şi UTA Arad, care susţinuse probe ultima dată la divizionara secundă Juventus București a murit aseară pe un teren artificial din Capitală, în timp ce juca fotbal cu prietenii. Băiatul a fost transportat la Spitalul Floreasca unde medicii au încercat să-l resusciteze timp de două ore. Din păcate, nu a mai putut fi salvat. Băiatul mai

Incidentul s-a petrecut aseară în jurul orei 20.00 pe un teren de fotbal din zona Pantelimon. Andrei mersese acolo cu prietenii să se relaxeze. La un moment dat, băiatul a căzut ca fulgerat pe teren. Nimeni nu l-a lovit. Nici măcar nu se afla la minge când s-a întâmplat evenimentul.

Când a ajuns echipajul SMURD la faţa locului, băiatul era deja inconştient. Personalul de pe ambulanţă i-a făcut mai multe manevre de resuscitare, mai bine de o oră, dar fără sorţi de izbândă. „Pacientul nu a răspuns la manevre. El a fost introdus în salvare, unde s-a continuat resuscitarea şi a fost transportat la Spitalul Floreasca. După aproape două ore de manevre, la puţin timp după ce a ajuns la Floreasca, a fost declarat decesul“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt de la SMURD.

A mai leşinat de două ori pe teren
În urmă cu doi ani, Andrei a leşinat pe terenul de antrenament, fiind nevoit să joace „pe semnătură“. La acea vreme, băiatul era legitimat la echipa UTA Arad. Rămas fără echipă în acestă iarnă, problemele de sănătate ale băiatului au reapărut. În urmă cu două luni, pe data de 16 februarie, Mutulescua susţinut probe pentru Juventus Bucureşti, fiind folosit într-un meci amical contra celor de la Săgeata Năvodari. Din senin, Andrei a leşinat din nou, şi a fost trimis la medic, care i-a interzs să mai joace fotbal. Mutulescu a fost salvat de maseurul de la Juventus, Constantin Nicolae, care i-a scos limba din gât cu ajutorul unui fanion şi i-a făcut respiraţia gură la gură. „Am simţit că mi se face rău dintr-odată, că mă ia ameţeala şi nu mai pot respira. Apoi nu mai ştiu ce s-a întâmplat”, a reconstituit fostul internaţional de juniori, după nefericitul accident.

„Nu puteam să transferăm un fotbalist care avea probleme grave cu inima. Ne-am speriat şi noi la amicalul cu Săgeata şi nu l-am legitimat. Nu era jucătorul lui Juventus Bucureşti şi nu avea voie să joace fotbal până nu îşi rezolva problemele medicale“, a declarat un oficial al clubului din Colentina.

„La Farul juca pe semnătură!“

Adrian Munteanu, purtătorul de cuvânt al clubului Farul Constanţa a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că Andrei a evoluat în turul campionatului pentru gruparea de pe litoral. Munteanu susţine că sportivul avea probleme medicale încă de când a venit la Constanţa, iar mama lui ştia de acest lucru. „Niciun medic nu risca să îi dea aviz lui Mutulescu, aşa că juca pe propria semnătură. La noi a evoluat puţin şi normal că ştiam de problemele sale“, a explicat ofiţerul de presă de la Farul Constanţa.

Andrei Mutulescu a mai jucat la FCM Târgoviște, FC Național, FC Snagov şi FC Tiraspol.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite