Un bucureştean a fost arestat preventiv pentru că şi-a violat fata în mod repetat : a fost prins în pat cu fiica chiar de soţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Daniel Nicolae, cercetat în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest, ambele în formă continuată.

În perioada august 2010 – 18 iunie 2011, în timp ce se afla la locuinţa sa din sectorul 2, Bucureşti, prin constrângere şi profitând de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale cu fiica sa în vârsta de 11 ani şi 9 luni, iar la data de 18.06.2011, în jurul orelor 06.00, a fost surprins de soţia sa în dormitorul locuinţei, în timp ce întreţinea un raport sexual cu fiica sa.

În concluziile raportului de expertiză medico-legală psihiatrică se arată că minora prezintă diagnosticul de reacţie mixtă, anxioasă şi depresivă, existând relaţie de cauzalitate directă între abuzul sexual şi emoţional suferit şi această tulburare. De asemenea, conform clasificării OMS, minora prezintă probleme legate de abuz sexual prelungit din partea unei persoane din grupul de suport primar, neglijare emoţională a copilului, alte probleme legate de neglijenţe de educaţie, suport familial neadecvat.

Se recomandă menţinerea într-un cadru familial adecvat din punct de vedere afectiv şi educativ şi consiliere psihologică pentru evitarea apariţiei unor efecte detrimentale asupra dezvoltării ulterioare, de tipul consecinţelor pe termen lung ale abuzului. 

Fetiţa a rămas la bunici
În urma sesizării formulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti, instanţa de judecată a dispus instituirea măsurii de plasament a copilului, la bunicii materni şi stabilirea domiciliului minorei la aceştia pe durata plasamentului. Drepturile şi obligaţiile părinteşti cu privire la persoana copilului vor fi exercitate, respectiv îndeplinite, de către bunicii materni, iar cele cu privire la bunurile copilului de către Primarul Sectorului 3 Bucureşti, pe durata plasamentului.
              



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite