UPDATE Scene ca-n filme la Afumaţi: un hoţ împuşcat în ceafă de poliţişti, alţi patru baricadaţi într-o casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost împuşcat în ceafă de un poliţist care l-a prins în flagrant în timp ce fura dintr-o dubiţă de pe DN2, în jurul orei 15.00. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca în comă profundă.   Alţi patru hoţi au reuşit să fugă şi să se baricadeze într-o casă din Afumaţi. Poliţiştii nu pot intre deocamdată în casă pentru că nu au mandat de percheziţie.

UPDATE 16.45: Parchetul General a preluat ancheta. Dintr-un comunicat emis de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie rezultă că procurorii de la această instituţie au preluat cazul: „Prin referatul din data de 02.03.2011, procurorii Secţiei de Urmăriere Penală şi Criminalistică, din cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul art. 209 alin. 41 din Codul de Procedură Penală, au propus preluarea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a dosarului constituit ca urmare a evenimentului petrecut  astăzi, în Comuna Afumaţi, soldat cu rănirea gravă a unei persoane“.



Procurorul General  al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a dispus preluarea cauzei având în vedere complexitatea acesteia.

În acest moment, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică se deplasează la faţa locului  pentru efectuarea cercetărilor.

 

UPDATE 16.03: Agenţii de la Poliţia Ilfov nu pot intra în casă din cauză că nu au mandat de percheziţie. „Bărbaţii nu sunt înarmaţi. Nu se poate intra în imobil din cauză că nu avem mandat de percheziţie. Aşteptăm acum să obţinem mandatul de la Tribunalul Bucureşti“, a declarat Claudia Burada, purtătoare de cuvânt a Poliţiei Ilfov pentru „Adevărul de Seară“.

Cinci bărbaţi care furau dintr-o dubiţă parcată pe DN2 au fost prinşi de agenţii de poliţie.  La vederea oamenilor legii, ei s-au urcat într-o maşină înmatriculată în Franţa şi au fugit, iar poliţiştii au pornit în urmărirea lor până în comuna Afumaţi, conform Mediafax.

Poliţiştii au tras mai multe focuri şi au oprit autoturismul hoţilor.  Cei cinci bărbaţi au coborât din maşină şi au încercat să fugă. Poliţiştii au tras într-unul dintre ei şi l-au nimerit în ceafă.

Ceilalţi patru s-au ascuns într-o clădire aflată în contrucţie, în care nu era nimeni, iar echipele de intervenţie au înconjurat casa.

Potrivit lui Alis Grasu, directoarea de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, hoţul rănit a fost transportat la Spitalul Floreasca în comă. „Era în viaţă câbd l-au predat cei de pe salvare. A avut o plagă la cap“, a explicat Alis Grasu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite