Cele şase zile care l-au băgat în mormânt pe bărbatul care a murit în arestul secţiei 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Dan Bălan, bucureşteanul de 38 de ani acuzat că a furat o geantă dinr-un restaurant nu a mai apucat să ajungă acasă la familie. El a fost arestat de poliştiştii Secţiei 7, iar şase zile mai târziu a murit chiar în arest. Adevărul îţi prezintă ultimele zile din viaţa lui.

Vineri seara, pe 14 octombrie, George Dan Bălan, 38 de ani, se afla împreună cu soţia în restaurantul „Terasa Veche” din cartierul Lacul Tei, pentru a comanda o pizza pentru băiatul cel mic, internat în spital. „Eu am plecat cu un taxi la spital şi pe George l-am lăsat în local.

Apoi am auzit cum că el ar fi umblat în geanta altei doamne de la masa alăturată”, povesteşte Vichi, soţia bărbatului. „Soţul meu a dat să fugă după ce a fost bătut de angajaţii localului şi tocmai atunci intrau poliţiştii chemaţi la faţa locului. El le-a cerut să-l lase să respire că nu mai avea aer. Atunci agenţii l-au acuzat că simulează şi l-au bătut mai rău. Bărbatul meu a plătit cu viaţa, acum să plătească şi ei”, ne-a spus femeia îndurerată.

Cronologia evenimentului
Vineri, 14 octombrie
La „112” a fost sesizat faptul că un bărbat de 38 de ani, George Dan Bălan, a sustras poşeta unei femei, în timp ce se aflau în incinta unui restaurant din sectorul 2.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti şi dus la Secţia 7 Poliţie. S-au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. S-a emis ordonanţă de reţinere.

În arest, bărbatul a fost examinat de medic, care a constatat că acesta prezintă urme de agresiune fizică şi a propus transportarea acestuia la un spital de urgenţă pentru investigaţii de specialitate.

Sâmbătă, 15 octombrie, ora 13.50
George Dan Bălan a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 şi Judecătoriei Sectorului 2, cu propunere de arestare preventivă. Judecătoria a emis mandat de arestare preventivă pe numele său pentru 29 de zile.

După ce a fost prezentat Parchetului, bărbatul a fost transportat la Spitalul Universitar. Medicii de aici l-au examinat şi i-au efectuat o ecografie abdominală, care nu a evidenţiat leziuni post-traumatice. Diagnosticul lor a fost: contuzie toraco-abdominală minoră.
George Dan Bălan a din nou dus în arest, unde a petrecut următoarele patru zile.

Miercuri, 19 octombrie
În cursul dimineţii, George acuză dureri la un picior.

În jurul orei 13.00, este transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Aici, el e consultat de un medic ortoped şi i se face o radiografie, care nu a evidenţiat nici o problemă medicală. Au fost consemnate, însă, în fişă contuzii la ambele mâini şi la gleznă. Pentru acestea i s-a prescris un tratament şi a fost dus din nou în arest. „Pacientul nu a avut alte acuze. Dacă medicul constata şi alte probleme medicale, altele decât cele ortopedice, l-ar fi trimis să fie examinat şi de alţi specialişti din spital”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Opriţa.

o În jurul orei 17.00, deţinutul se plânge că îi este rău. Poliţiştii au chemat SMURD-ul. Medicii l-au resuscitat timp de 30 de minute, însă, nu au reuşit să-l mai salveze.

Avea pleurezie
Medicii legişti au stabilit că moartea lui George Dan Bălan a fost violentă şi s-a datorat stării septice survenite în evoluţia unei pleurezii purulente. Totodată, s-au constatat leziuni traumatice la nivelul membrelor şi toracelui, inclusiv coaste rupte. De asemenea, specialiştii au recoltat probe biologice pentru examene complementare de laborator (examen histopatologic, microbiologic şi toxicologic).

 “E posibil ca din cauza coastelor rupte să fii făcut pleurezie»
Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu, pneumolog, ne-a declarat că este posibil ca bărbatul să fi făcut pleurezie, după ce, în timpul bătăii, i s-au rupt coastele. “Este posibil ca, din cauza coastelor rupte, să fii făcut un hematom pleural, care să se fii infectat. Acesta poate provoca pleurezie. De asemenea, tot din cauza coastelor rupte ar fi putut face pneumotorax (prezenţa aerului în spaţiul pleural)”, ne-a explicat specialistul. Pleurezia purulentă constă în acumularea de puroi la nivelul cavităţii pleurale.

Simptomele pleureziei purulente sunt: tusea, febra, durerea toracică, transpiraţiile şi scurtarea respiraţiei. Afecţiunea se detectează la percuţie, prin reducerea zgomotelor pulmonare, dar şi prin efectuarea unei hemoleucograme, prin efectuarea unei radiografii toracice, a unei tomografii computerizate sau a unei ecografii.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite