Ultimele pregătiri pentru luminile de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Becurile şi globurile colorate care vor lumina Bucureştiul de Sărbători au fost racordate astăzi la reţeaua electrică Zeci de angajaţi ai firmei Luxten au lucrat de la prima oră pentru a termina racordarea reţelelor de lumini ornamentale care se aprind în această seară.

Mai sunt doar câteva ore până când se va da startul Sărbătorilor de iarnă în Capitală. Ghirlandele, globurile şi brăduţii vor lumina din această seară zona centrală a Bucureştiului. Edilii le promit bucureştenilor o iarnă ca în basme. Spre deosebire de anii anteriori, când primarul general aprindea beculeţele pe 1 decembrie, din Piaţa Universităţii, actualul primar, Sorin Oprescu, a ales să apese butonul luminilor astăzi, la ora 19.00, în cadrul unui eveniment programat în faţa
Primăriei Capitalei.

Reţeaua luminilor de Crăciun are aproximativ 520.000 de beculeţe şi 168.000 de globuri, care împodobesc de câteva zile arterele principale ale oraşului. De la ora 22.00 vor avea loc focuri de artificii şi recitaluri susţinute de Grupul Iza, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Loredana.

Podoabele, racordate la reţeaua electrică


Pregătirile pentru Sărbătoare sunt aproape de final. Zeci de angajaţi ai firmei Luxten se ocupau în această dimineaţă, în jurul orei 9.00, de stabilirea conexiunii luminilor în zonele centrale. „Am lucrat mai multe nopţi, iar azi am început încă de la 6. Trebuie să terminăm totul la18.00, cu o oră înainte de inaugurare, ca totul să fie în regulă când se vor aprinde luminile”, a explicat, pentru ,,Adevărul de Seară”, electricianul Nae Dumitru, responsabil cu zona dintre Piaţa Victoriei şi Piaţa Romană. El a adăugat că are colegi care lucrează în zonele Magheru, Universitate- Unirii, Piaţa Victoriei-Aviatorilor, Cişmigiu.

În zona Universităţii, o echipă Luxten lucra la racordarea bradului de 17 metri care a fost instalat azi-noapte. ,,Vom termina totul în câteva ore. Va fi un punct de atracţie acest brad, pentru că va fi luminat în roşu”, a spus un alt angajat Luxten. Alţi cinci pomi de Crăciun, decoraţi în roşu şi auriu, sunt amenajaţi în Parcul Unirii, lângă Academia Militară, în Parcul Tineretului, Herăstrău şi Regie.

Surprizele pentru bucureşteni nu se termină aici. Primăria Generală a amenajat 240 de căsuţe în tot oraşul, de unde locuitorii Capitalei pot degusta, în perioada Sărbătorilor de iarnă, vin fiert, ceaiuri, produse tradiţionale sau pot achiziţiona suvenire.

Sărbătoare până în ianuarie

 Până pe 5 ianuarie, Bucureştiul va fi în sărbătoare. Parcul Unirii, unde vor fi aduşi doi reni, va fi punctul de atracţie al evenimentelor. 4000 de Moş Crăciuni se vor afla pe stradă şi mai mulţi brazi înalţi de câţiva zeci de metri vor lumina oraşul din 21 decembrie. Organizarea evenimentelor costă Primăria Municipiului Bucureşti cinci milioane de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite