Ultima modă: cauciucurile de iarnă pentru biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Şoferii” pe două roţi pot folosi mijlocul de transport preferat şi în sezonul rece, utilizând anvelope de iarnă. Acestea au ţinte metalice integrate în crampoane pentru a nu aluneca pe gheaţă. Preţurile sunt comparabile cu cele de la anvelopele auto, dar comercianţii susţin că vânzările merg bine.

Riderii pe două roţi nu mai trebuie să-şi lase bicicletele în debara în perioada iernii din cauză că alunecă foarte tare pe gheaţă şi nu pot rula normal. Asemenea automobilelor există cauciucuri de iarnă şi pentru biciclete. Aceste anvelope au ţinte metalice integrate în crampoane pentru a creşte aderenţa şi pentru a se putea prinde bine pe gheaţă şi se găsesc acum şi la noi în ţară.

Se vând foarte bine

Bicicliştii s-au arătat foarte încântaţi de noile apariţii de pe piaţă şi au cumpărat cauciucurile, chiar dacă preţurile nu sunt tocmai mici. „Eu am aflat de ele iarna trecută de pe internet dar nu am găsit să cumpăr. În urmă cu o lună le-am luat de la un magazin special cu piese şi accesorii pentru biciclete. Sunt foarte mulţumit de ele. Ajung chiar la 17 kilometri pe oră, ceea ce este chiar ok. În weekend am fost la Cernica cu bicicleta şi nu am avut niciun fel de probleme“, spune Dan Bistriţeanu, care merge pe bicicletă de aproximativ şapte ani.

Importatorii de astfel de cauciucuri se declară mulţumiţi de vânzările pe care le au până acum. „Anul trecut am adus prima oară în România vreo 75 de bucăţi, iar iarna asta am dat 125. Din 2012 cred că o să aducem aproximativ 200 pentru mai multe mărimi de roţi. Acum avem doar pentru cele de 26 de inci“, a mai spus Mircea Florescu. El susţine că această creştere a cererii se explică prin faptul că românii au început să folosească bicicletele din ce în ce mai mult mai ales cu scop utilitar, pentru a merge la serviciu sau în diferite destinaţii din oraş.

Cele mai scumpe – 360 de lei

Preţul unor astfel de anvelope variază de la 160 până la 360 de lei, în funcţie de numărul de ţâmburuşi şi de compoziţia cauciucului. „Cele mai scumpe au 361 de cuie poziţionate atât pe lateral cât şi pe centrul anvelopei iar cele mai ieftine au 100 de cuie dispuse doar pe margini“, a declarat Mircea Florescu, unic distribuitor unic al anvelopelor Schwalbe în România. De asemenea, cele la 360 de lei sunt şi cele mai uşoare de pe piaţă, cu o greutate de 695 de grame.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite