FOTO: Ultima fiţă în prima zi de şcoală: motociclete de mii de euro şi maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din liceele bucureştene s-au întrecut astăzi în ţinute de firmă şi maşini de lux. La Liceul Teoretic „Jean Monnet“, băieţii şi-au etalat motocicletele şi motoscuterele de mii de euro, iar fetele au făcut senzaţie cu hainele de la Paris şi Milano.

Elevii bucureşteni de la Liceul Teoretic „Jean Monnet“ sfidează criza. Motocicletele şi scuterele parcate azi-dimineaţă în faţa şcolii au făcut senzaţie printre trecători. „Motocicleta Yamaha am primit-o cadou de la  părinţii mei în vară. A costat 4.200 de euro. Aştept să împlinesc 18 ani ani să-mi cumpere maşină“, a spus Andrei Budui, elev în clasa a X-a.  

Cei care nu aveau motociclete au ajuns la şcoală în maşini de lux, majoritatea preferând maşinile BMW de ultimă clasă şi Audi. Fiica Danei Săvuică, Julie, de pildă, a intrat pe poarta liceului încă de dimineaţă, adusă de mama sa. Ea a coborât din autoturismul Porsche, îmbrăcată într-o rochie neagră vintage ce a aparţinut bunicii sale şi în pantofi cu toc înalt cumpăraţi de mama sa din Franţa.

Fata Danei Săvuică (stânga)

image

Tatuaje în ureche şi cercei în  nas
Şi Ioana, o elevă de clasa a XI-a şi-a ales cu grijă vestimentaţia. „Am investit sute de euro. O parte din haine sunt cumpărate de părinţi din străinătate“, a spus tânăra care purta o jachetă de la Guess şi pantofi marca Burberry. Nici Kim, o elevă din clasa a XII-a, nu s-a lăsat mai prejos. Ea a ieşit în evidenţă prin tatuajele cu trandafiri din ureche şi de pe mână şi prin cerceii din nas şi din buza superioară.
Nu doar copiii au început astăzi şcoala, ci şi 12 deţinuţi de la penitenciarul Jilava, înscrişi în clasele I-IV. La nivel naţional, în anul şcolar 2010-2011, au fost înscrise 1.034 de persoane private de libertate în învăţământul primar, 1.097 în gimnaziu şi 271 în învăţământul liceal.

image

Meditaţii mai ieftine în noul an şcolar
Noul an şcolar vine şi cu noutăţi. De pildă, ca să compenseze gaura în buget cauzată de reducerile salariale, profesorii vor face mai multe meditaţii în noul an şcolar. Pentru că oferta orelor de pregătire în particular va fi foarte mare, majoritatea cadrelor didactice vor micşora preţul cu circa 30%, potrivit preşedintelui Asociaţiei Edu Cer, Ştefan Vlaston. Astfel, preţul unei şedinţe de două ore de meditaţii în învăţământul preuniversitar va scădea, de la 50-80 de lei cât este în prezent, la 30-60 de lei.

Anul şcolar a început cu proteste
Mai mulţi profesori din Voluntari şi din Capitală au protestat astăzi. Nemulţumiţi că directorul şcolii a fost schimbat, dascălii de la Şcoala din Voluntari sunt hotărâţi să boicoteze noul an şcolar. Daniela Barbu, fostul director al Şcolii din Voluntari, care a primit de curând o diplomă pentru cel mai bun manager, susţine că ar fi fost demisă pe criterii politice. Şi câţiva profesori de la  Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai“ din Capitală au protestat astăzi împotriva corupţiei din sistem.



image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite