Uliţe bucureştene, asfaltate pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrări făcute de mântuială sau doar pe jumătate se regăsesc pe mai toate şantierele Capitalei Strada Mărului din sectorul 3 este asfaltată pe jumătate. Tot atât ţine şi reţeaua

Lucrări făcute de mântuială sau doar pe jumătate se regăsesc pe mai toate şantierele Capitalei

Strada Mărului din sectorul 3 este asfaltată pe jumătate. Tot atât ţine şi reţeaua de apă şi canal. Cu toate acestea, strada a fost trecută pe site-ul primarului Liviu Negoiţă şi al Primăriei Sectorului 3 ca fiind reabilitată în totalitate. În celălalt capăt al Capitalei, pe strada Apusului, bordurile s-au crăpat înainte ca lucrarea să fie finalizată, iar Administraţia Străzilor anunţă că între timp s-a schimbat proiectul şi, în loc de parcări, se vor face alte două benzi.

Potrivit site-ului Primăriei Sectorului 3, strada Mărului apare pe programul de investiţii din 2006 ca fiind reabilitată în totalitate. Utilităţile se opresc însă undeva înainte de jumătatea străzii. "Când i-am văzut cu utilajele nu mi-a venit să cred. De 70 de ani stau aici şi n-am crezut că o să am asfalt pe stradă. Dar până la urmă mi-au lăsat bolovanii în poartă şi au plecat", a spus Maria Marin, 70 de ani.

Oamenii spun că s-au trezit pur şi simplu că muncitorii îşi strâng utilajele şi pleacă. I-au luat la întrebări, dar nu au primit prea multe lămuriri: "Au spus că atât au ei de făcut. Nişte hoţi. Acum trebuie să angajeze alţi hoţi să facă restul de drum", a spus şi Maria Vârban, 70 de ani, supărată că asfaltul şi canalizarea s-au terminat chiar înainte de casa ei.

În căutarea avizului pierdut

Unul dintre locatarii de pe strada Mărului spune însă că a făcut mai mult decât să se întrebe de ce nu s-au continuat lucrările de reabilitare şi modernizare. "Am fost în audienţă şi la Primăria Sectorului 3, şi la viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu.

Mi s-a spus că strada atât are în planurile lor, 220 de metri, că atât avea în urmă cu trei ani, când au făcut ei măsurătorile pentru planul de investiţii", s-a plâns Adrian Grigore. Deşi strada apare ca fiind reabilitată atât pe site-ul primăriei, cât şi pe cel personal al edilului Liviu Negoiţă, reprezentanţii administraţiei locale recunosc că investiţia nu a fost finalizată. Însă motivul oferit este cu totul altul.

"S-a făcut cât s-a făcut pentru că ApaNova nu şi-a mai dat avizul tehnic. Aşa se întâmplă tot timpul, pentru noi era simplu să facem toată strada la câte străzi am făcut în sector", a spus primarul Negoiţă după ce s-a consultat cu angajaţii de la Direcţia de Investiţii, care au precizat că momentan se caută soluţii pentru terminarea lucrării. El a promis că pe site se vor face modificările aferente, pentru ca bucureştenii să nu mai fie induşi în eroare.

Borduri sparte înainte de finalizarea lucrării

Pe strada Apusului, în sectorul 6 al Capitalei, se fac de câteva luni lucrări de reabilitare. Întreaga stradă ar urma să fie complet modernizată, iar lucrările au ca termen de finalizare luna octombrie. Termenul a fost însă decalat.

"S-a discutat realizarea a încă două benzi, astfel încât intrarea de pe Iuliu Maniu să se facă pe patru benzi, iar ieşirea, pe strada Dezrobirii, pe trei. Se va păstra spaţiul verde, iar acolo unde spaţiul va permite, se vor realiza şi locuri de parcare", a declarat directorul Administraţiei Străzilor, Claudiu Bălan.

Cu toate acestea, ieri, muncitorii nu ştiau de schimbări şi îşi vedeau liniştiţi de amenajarea parcărilor. "Suntem aproape gata, se termină bordurile şi aici se fac parcări. Cât e să toarne asfaltul? E gata într-o zi, doar aici să terminăm", a spus Gheorghe Anghel, 44 de ani, betonist.

Termenul va fi decalat cu siguranţă, dar nu aceasta este nemulţumirea cea mai mare a oamenilor. "Au făcut parcări, dar aţi văzut cum arată bordurile? Deja se crapă. Parcă văd că anul viitor vin iar să le schimbe", a spus Mihai Mihăilă, 26 de ani, asistent.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite