FOTOGALERIE Udrea, pe pedale, la serviciu. Ea le-a urat bucureştenilor „să mergeţi cu bicicleta bine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbrăcată casual şi renunţând la tocurile înalte în favoarea unor balerini mai comozi, ministrul Dezvoltării a ajuns astăzi în jurul orei 9.20 la sediul ministerului pe bicicletă.

Udrea s-a mai echipat cu o pereche de mănuşi şi a fost însoţită de membri din stafful său, veniţi la lucru tot pe biciclete.

Ministrul a declarat că mersul pe bicicletă a fost "o experienţă plăcută"..„Cred că se poate merge măcar o dată pe lună cu maşina la serviciu, să nu folosim tot timpul maşinile instituţiilor statului şi benzina plătită din banii statului. Dacă am merge toţi cu bicicleta, ar fi altfel traficul. Un avantaj este că poţi vorbi fără probleme cu ceilalţi cu care mergi pe bicicletă“, a spus Udrea.

Ea a făcut cu 20 de minute mai mult decât atunci când merge cu maşina, însă cu bicicleta a făcut pauze şi s-a oprit pentru a acorda interviuri presei. Traseul Elenei Udrea a pornit în jurul orei 8.15 din Floreasca, a continuat pe Calea Victoriei, Parcul Izvor şi apoi a ajuns la minister în jurul orei 9.30.

image

Elena Udrea a venit pe bicicletă la muncă. Dă click pe poze pentru fotogalerie!

„Eu am făcut cu bicicleta cu 20 de minute mai mult decât cu maşina, dar am stat la stopuri. Dacă eşti biciclist experimentat, când e roşu pentru maşini, tu treci pe trecerea de pietoni, pe verde“. Traseul parcurs de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului; Calea Floreasca, în apropiere de Pipera, Piaţa Dorobanţi, Guvern, Calea Victoriei, Parcul Izvor şi în sfârşit sediul ministerului din Piaţa Constituţiei.

Pe traseu, ministrul s-a întâlnit cu un secretar de stat care venea la serviciu cu maşina şi a declarat că acesta va fi sancţionat cu 10 la sută din salariul de luna viitoare. „Pe drum ne-am întâlnit cu un secretar de stat care a venit cu maşina la serviciu şi l-am anunţat că va fi penalizat cu 10% din salariul de pe luna aceasta. La noi mersul cu bicicleta este o excentritate, nu ca în alte capitale europene unde este o obişnuiţă“.

Obstacole: maşinile oprite pe banda I, dar minisatra „le-a ocolit“. „Oamenii s-au bucurat când ne-au văzut. Cred că e nevoie de exemple“.
Elena Udrea a avut şi cască, dar a fost prea mică şi a ţinut-o doar în coş. Bicicleta a fost de împrumut.

La sfârşit, ministrul Turismului le-a urat bucureştenilor „să mergeţi cu bicicleta bine!“.



București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite