EXCLUSIV Ucigaşul din Otopeni, amendat de două ori înainte de crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Nicolae, presupusul asasin al studentei nipone Yurika Masuno, făcea parte din frăţia „combinatorilor“ de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“.

La zece zile după ce tânără japoneză Yurika Masuno, 20 de ani a fost ucisă de un combinator de taxi care a acostat-o imediat după aterizare sub pretextul că-i găseşte o cursă mai ieftină până la Gara de Nord, aceeaşi „faună" predomină zona Aeroportului „Henri Coandă". Şuţi, cerşetori, „combinatori" de taxi stau la pândă la terminalul aeroportului ca vulturii în aşteptarea prăzii.

Replică de agăţat: „Doriţi un taxi ieftin?"

Un bărbat tuciuriu îmbrăcat cu tricou roz şi blugi trei sferturi răsfoieşte mecanic o revistă cu ochii în patru după următoarea ţintă. În plasă îi pică o tânără sosită cu o cursă de Amsterdam care a fost agăţată rapid chiar în buza terminalului. „Un taxi, doriţi un taxi ieftin?", o ispiteşte bărbatul. Cei doi ies afară, însă fata se opreşte brusc, lovită parcă de o presimţire ciudată. „Stai! Nu vreau cu tine", se răsteşte fata. Combinatorul îi răspunde flegmatic: „Stai linştită, te bag aici. Mergi cu el", şi aproape o împinge într-un taxi parcat în faţa terminalului Sosiri.

Din difuzoare se aude la intervale regulate o recomandare făcută pasagerilor, prin care se anunţă că „abordarea pasagerilor pentru transportare în regim de taxi este interzisă prin lege". Se recomandă evitarea taxiurilor neautorizate din aeroport şi se sugerează, totodată, şi varianta transportului public în comun.

Ca efect parcă la acest mesaj, mai mulţi bărbaţi care aparent păreau că stau la pândă îşi feresc brusc privirile de doi agenţi aflaţi în patrulare şi fac doi paşi în spate. Unul dintre ei, resemnat că nu a pus mâna pe niciun client, iese afară, îşi aprinde o ţigară şi se îndreaptă spre parcarea din faţa terminalului Plecări, acolo unde şi-a tras maşina, respectiv un taxi. De altfel, parcarea de-aici pare a fi cuibul piraţilor şi a intermediarilor care se feresc de privirile agenţilor de securitate.

Criminalul, amendat pentru cerşetorie

După această metodă a fost agăţată şi tânăra niponă venită în România pentru a preda japoneza la un liceu din Craiova.  Ea a fost „pescuită" din aeroport de un tânăr care s-a oferit să împartă taxiul cu ea. O zi mai târziu a fost găsită strangulată şi jefuită în pădurea de lângă Otopeni. 

Vlad Nicolae, suspectul crimei din Otopeni, a fost amendat de poliţie pentru cărăuşie şi cerşetorie în aeroport

Vlad Nicolae, suspectul crimei din Otopeni, a fost amendat  de poliţie pentru cărăuşie şi cerşetorie în aeroport

Vlad Nicolae, 26 de ani, presupusul asasin al studentei nipone, era un obişnuit al frăţiei „combinatorilor" din aeroport. „Avem dovada că acest suspect de crimă a fost amendat de cel puţin două ori", explică Valentin Iordache. Suspectul crimei din pădurea Otopeni a fost amendat de poliţie anul trecut de două ori pentru „cărăuşie şi cerşetorie" în parcarea sosiri interne a Aeroportului „Henri Coandă". Însă, după fiecare contravenţie aplicată, acesta se reîntorcea în aeroport fără nicio problemă.

Mii de sesizări la poliţia transporturilor

Conducerea aeroportului spune că împotriva acestor prădători nu poate face mare lucru. Legal, pot fi depuse doar plângeri la Poliţia Transporturilor Aeriene.

„Am depus mii de sesizări împotriva piraţilor şi cărăuşilor care îşi fac veacul pe-aici. Adică cinci cutii de reclamaţii. Am solicitat chiar efective suplimentare, şi asta în condiţiile în care sunt cel mult doi-trei agenţi pe tură", spune Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni. Cu toate acestea, el susţine că răspunsul poliţiei a fost mai mult un dat din umeri, dintr-un motiv foarte simplu. Nu sunt efective suficiente pentru asigurarea şi prevenirea populării aeroportului cu intermediari care îi jecmănesc pe pasageri. 

Potrivit lui Valentin Iordache, în parcările aeroportului Internaţional „Henri Coandă" activează de fapt trei categorii de taximetrişti. Cei legali, care au autorizaţie şi licenţă să opereze în faţa terminalelor, cei legali care au autorizaţie dar nu vor să stea la coadă şi aşteaptă clienţii în parcare, şi piraţii, cei care lucrează prin intermediari. „Aceşti cărăuşi îşi ochesc clienţii fie de la ieşirea din terminal, fie în faţa aeroportului, după care îi conduc apoi spre taxi", explică oficialul aeroportului. 

Piraţii lucrează în tandem cu intermediarii

Majoritatea angajaţilor de la „Henri Coandă" par să fie conştienţi de problema care persistă de ani de zile în aeroport şi de care încearcă să-i ferească şi pe pasageri. „Nu vă sfătuiesc să luaţi taxiul. Vă recomand să mergeţi cu linia expres, de la parter, şi puteţi ajunge în siguranţă în Centru", spune unul dintre agenţii de pază. Aceeaşi variantă o recomandă şi un agent de poliţie întrebat de un taxi „mai ieftin şi sigur". „Luaţi mai bine 783 sau 780".

"Am depus mii de sesizări împotriva piraţilor şi cărăuşilor care îşi fac veacul pe-aici. ''
Valentin Iordache purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni

"Nu vă sfătuiesc să luaţi taxiul. Vă recomand să mergeţi cu linia expres, de la parter, şi puteţi ajunge în siguranţă în Centru.''
agent de pază  Aeroportul Otopeni

Vlad Nicolae, suspectat în alte  cinci dosare

Vlad Nicolae (foto), de 26 de ani, presupusul asasin al tinerei japoneze Yurika Masuno, a acostat-o pe studenta niponă în urmă cu zece zile, pe Aeroportul „Henri Coandă". Potrivit poliţiei, tânărul s-ar fi oferit să o ajute cu un taxi. Momentul a fost înregistrat pe camerele de supraveghere din aeroport. Apoi, cei doi s-au urcat împreună într-o maşină. După câţiva kilometri, tânărul i-ar fi cerut taximetristului să oprească, după care ar fi coborât împreună cu studenta. O zi mai târziu, aceasta a fost găsită moartă în pădure.  Anchetatorii au stabilit că Nicolae mai este suspectat şi în alte două dosare de crimă şi în alte trei, de tâlhărie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite