Bucureşti: Lupte greco-romane la Primăria Capitalei - UPDATE, VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 55 de aleşi locali au de votat astăzi 54 de proiecte imobiliare, dintre care, unele, nu respectă regimul urbanistic al Bucureştiului. Sute de bucureşteni au întâmpinat şedinţa consilierilor cu proteste de amploare. Codrin Ştefănescu şi Mihai Marinescu, doi foşti parlamentari PRM, au fost daţi afară de la Şedinţa de Consiliu.

Aceştia au fost luaţi de jandarmi pe sus şi scoşi din sală, moment în care cei doi s-au luat efectv la bătaie forţele de ordine.

Ora 18.40 UPDATE 6: Şedinţa CGMB n-a mai fost reluată

Consilierii PSD şi PNL nu au mai revenit în sala de şedinţe ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) la ora 18.00, când ar fi trebuit reluată votarea punctelor de pe ordinea de zi.

Cei 23 de consilieri care i-au aşteptat pe colegi au părăsit şi ei sala din sediul Primăriei Capitalei după 40 de minute, suspendându-se şedinţa.

Astfel, cele 54 de proiecte care presupuneau avizarea unor construcţii care nu respectau Planul Urbanistic General (PUG) nu au putut fi votate, şansa imobilelor de a mai fi construite în condiţiile legii fiind foarte slabe începând de mâine. Asta pentru că de la 1 octombrie intră în vigoare modificarea Legii urbanistice, care presupune o scădere drastică a acordării derogării de la PUG.

UPDATE 5: Viceprimarul Raicu: Este posibil ca Ştefănescu şi Marinescu să aibă o înţelegere cu Constanda!

Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei, a declarat după suspendarea şedinţei Consiliului General că îi suspiciază pe cei doi protestatari, Codrin Ştefănescu şi Gheorghe Marinescu, de complicitate cu omul de afaceri Costică Constanda. „Au făcut scandal fie pentru că au un conflict mai vechi cu domnul Constanda, fie că s-au înţeles cu acesta să protesteze, să pice PUZ-ul pentru Satul Francez, ca apoi să primească de la consilieri 30 de milioane de euro, bani cu care să construiască imobile chiar în Parcul Bordei!”, a explicat Raicu.

UPDATE 4 :
Ora 16.00: Deoarece consilierii PSD şi PNL au părăsit sala de şedinţă, în loc să voteze împotriva PUZ-urilor în dezbatere, nu a mai fost întrunit cvorumul statutar pentru votare şi şedinţa a fost suspendată.

 Grupurile de consilieri PDS şi PNL din Consiliul General al Primăriei Capitalei au părăsit sala de şedinţe şi au refuzat să voteze cele 54 de PUZ-uri de pe ordinea de zi.

"Mi se pare aberant să votez nişte PUZ-uri care au stat undeva, la dospit, sau care au devenit deja construcţii, fiind, acum, introduse în legalitate" , a declarat consilierul general Victor Stan.

Preşedintele Consiliului a încercat să-i convingă pe consilieri să nu părăsească sala, spunându-le să-şi asume responsabilitatea şi să voteze împotrivaP UZ-urilor cu care nu sunt de acord.

După părăsirea sălii, au rămas doar 22 de consilieri şi şedinţa a fost suspendată.

Numărul minim de consilieri, necesar îndeplinirii cvorumului pentru votare, este de 28.


UPDATE 3: Ora 15.00: Cu toate că şedinţa durează de două ore, consilierii nu au trecut încă la votarea PUZ-urilor
În acest interval de timp au fost votate două proiecte:
1. Rectificarea bugetară care suplimentează fondurile pentru stadionul naţional cu 45 de milioane de lei, pentru RADET vor fi alocaţi 1,9 milioane de lei iar pentru RATB, 55 de milioane de lei.
2. Instituirea în data de 19 septembrie "Ziua elevului bucureştean".

Update 2: Ora 13.20: Ministrul Culturii i-a cerut lui Oprescu, prin intermediul unuei scrisori deschise, neaprobarea PUZ-urilor.

"Theodor Paleologu, Ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, a solicitat Primarului General al Capitalei, domnul Sorin Oprescu, şi Arhitectului Şef al Municipiului Bucureşti, domnul Gheorghe Pătraşcu, următoarele:
 -  Amânarea analizării, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a subiectelor care necesită avizul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional pentru zone de protecţie sau zone construite protejate şi transmiterea acestora spre avizare la minister.
-  Emiterea unei Dispoziţii către secretarul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru a nu mai fi introduse pe ordinea de zi subiecte care necesită avizul legal al MCCPN.
-  Neaprobarea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti a P.U.Z. - urilor care au fost puse în discuţie până la obţinerea avizului Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional", se arată în scrisoarea venită de la minister.

UPDATE 1: Ora 13.15: Codrin Ştefănescu şi Mihai Marinescu au fost scoşi pe sus din sala de consiliu

Cei doi foşti parlamentari PRM, au fost daţi afară de la Şedinţa de Consiliu care a început la ora 13.00. Cei doi i-au acuzat pe consilieri că fac parte din “mafia imobiliară”, acuzaţii care l-au determinat pe Călin Murgu să ceară scoaterea lor din sală. Cei doi fost luaţi de jandarmi pe sus şi scoşi din şedinţă.
Timp de cinci minute, forţele şi cei doi PRM-işti s-au luptat corp la corp, Marius Marinescu, fost culturist, reuşind chiar să doboare doi dintre jandarmi.
După ce au fost scoşi din sală, cei doi au declarat că vor depune plângeri penale împotriva consilierilor generali, a primarului Oprescu şi a forţelor de ordine. "Astăzi, consilerii generali vor să dea un tun de 10 miliarde de euro bucureştenilor", au spus cei doi.

Iată cum cei doi parlamentari s-au luat efectiv la bătaie cu jandarmii


REALITATEA.NET - Scandal cu politicieni la Primăria Capitalei: Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu s-au bătut cu forţele de ordine. VEZI VIDEO

Mai citiţi şi:

Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu, amendaţi cu 15.000 de lei după o altercaţie cu jandarmii

Mai citiţi şi:

Bucureşti: Costică Constanda, spaima consilierilor
Bucureşti: Consilierii sluţesc oraşul de frică!
Bucureşti: Construcţii aprobate la grămadă, de teamă
Bucureşti: Consilierii municipali chemaţi să fenteze legea

Oamenii aproape că le-au blocat aleşilor locali intrarea în Primăria Capitalei, locul în care astăzi se poate spune da sau nu intereselor imobiliare.

Pentru a le reîmprospăta memoria celor care sunt plătiţi din bani publici că trebuie să fie de partea bucureştenilor, redacţia „Adevărul de Seară” a împărţit 55 de mape care conţin o sinteză a articolelor legate de avizele consilierilor.

Intenţiile de vot ale acestora sunt însă dezvăluite chiar de preşedintele Consiliului General, Călin Murg, care spune că sunt obligaţi de lege să voteze cele 54 de proiecte. „Toate sunt dosare avizate de pe vremea arhitectului-şef Adrian Bold, iar noi nu le putem respinge, pentru că ne dau în judecată şi ajungem să plătim milioane de euro”, a conchis Murg.

Nu este prima dată când iese cu scandal la Şedinţa de Consiliu

Consilierii generali au avut de votat pe 25 septembrie proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) Şoseaua Nordului, adică cel solicitat de către omul de afaceri Costică Constanda pentru terenul din Satul Francez.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/mov2_.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/mov1_.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false















Şedinţa a fost suspendată


Şedinţa a fost însă suspendată, pentru că majoritatea consilierilor generali au părăsit sala în momentul când s-a citit punctul referitor la PUZ-ul lui Constanda. "Alegem să nu facem parte din mafia imobiliară!", a declarat Doru Giugula, unul dintre cei care au părăsit sala.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite