Bucureşti: UPDATE Şefa de secţie de la Neonatologie, retrasă din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nou-născutul ars în incubator, în stare gravă Copilul, cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului, a fost operat la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din Capitală, aflându-se în stare gravă. Medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea copilului.

CITIŢI ŞI:

Galaţi: Concediul forţat al Ambulanţei se poate măsura în vieţi pierdute

Copilul de doar cinci zile are arsuri profunde de gradele II B şi III pe jumătatea stângă a capului, a mâinii şi a piciorului, iar de sâmbătă se află în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului „Grigore Alexandrescu“. Medicii au decis ca în cursul acestei zile să intre într-o operaţie de transplant de piele. Bebeluşul a fost lăsat prea mult timp într-un aparat de fototerapie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, deoarece făcuse icter. Medicii spun că timpul maxim de expunere într-un astfel de aparat este de 16 ore, cu condiţia ca nou-născutul să fie întors odată la două ore. Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfântul Ioan" a explicat că bebeluşul se afla în incubator alături de alt copil, care l-a împins, iar asistenta mai avea de supravegheat alţi 27 de copii normoponderali. "Dacă erau mai multe asistente pe tură, poate nu se întâmpla asta", a apreciat dr. Gheorghiţa Aron, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfântul Ioan".

„Rezultatul , dacă acest copil scapă, îl vom vedea peste 18 ani, când copilul va deveni adult“, a declarat prof. dr. Dan Enescu, chirurgul care l-a operat pe copil.

Anchetă la spital

La Spitalul „Sfântul Ioan“, în subordinea căruia se află maternitatea Bucur, s-a declanşat o anchetă pentru a se stabili împrejurările în care un nou-născut a putut fi lăsat prea mult timp în aparatul de fototerapie. Comisia de anchetă de la Spitalul "Sfântul Ioan" a decis astăzi desfacerea contractului de muncă al asistentei medicale care a uitat copilul în incubator, Emilia Baron. De asemenea, directorul Spitalului Sfântul Ioan, prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, a  declarat astăzi că atât şefului secţiei de Neonatologie, dr. Filofteia Dragomir, cât şi asistentei şefe, Dana Stan, li s-au redus salariile cu 10% timp de trei luni. De asemenea, aceştia au fost schimbaţi din funcţii.

Asistenta vinovată, a cărei identitate nu a fost făcută publică, lucrează de 20 de ani în neonatologie, iar acum este cercetată şi de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România. Mama copilului va apela la justiţie.

Violeta Dragomir, mama nou-născutului, este hotărâtă să-i cheme în judecată pe toţi cei responsabili. „Îi voi da în judecată pe toţi cei care trebuiau să aibă grijă de copilul meu. Dacă ştiam ce se va întâmpla, năşteam acasă!“, a spus revoltată mama. Femeia, care locuieşte în judeţul Prahova, a ales să nască la o maternitate din Capitală pentru a fi sigură că va avea parte de servicii medicale de calitate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite