Bucureşti: Două şcoli au fost închise din cauza gripei porcine UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci cazuri de gripă porcină au fost confirmate azi-dimineaţă la Şcoala nr. 153 din sectorul 6, după ce miercurea trecută o învăţătoare de la şcoala nr. 147 din Ferentari a fost internată cu  A H1N1.



Şcoala generală nr. 153 din sectorul 6 a fost închisă azi-dimineaţă, timp de o săptămână, după ce  au fost confirmate cinci cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1. În afară de aceste acazuri confirmate mai există alte personae susptecte ca având boala.

UPDATE 15.42: Orele au fost suspendate astăzi la încă o şcoală din Capitală. este vorba despre Şcoala 147 din Ferentari, unde săptămâna trecută o învăţătoare a fost internată cu gripă porcină. Măsura a fost luată astăzi de către Inspectortatul Şcolar al Municipiului Bucureşti după ce, la această şcoală, au fost confirmate alte trei cazuri de infectare cu virusul A (H1N1), la două cadre didactice şi la un elev.

UPDATE 14.09: În toate instituţiile de învăţământ din Capitală vor fi distribuite elevilor substanţe dezinfectate pentru clanţe şi uşi şi geluri pentru copii, potrivit reprezentantului Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu. Acesta a adăugat că dacă va fi nevoie vor fi distribuite şi alte materiale medicale, chiar şi măşti. "Deocamdată adresa Autorităţii de Sănătate Publică spune despre substanţe de dezinfectare, deocamdată nu vorbim despre măşti", a explicat Banu.

UPDATE 13.59: Cristina Marin este elevă în clasa a III-a A, la Şcoala nr. 153 din Giuleşti, se juca astăzi pe lângă şcoală. "Nu îmi este frică de gripa asta. Am şi eu un coleg bolnav în clasă", i-a spus Cristina reporterului "Adevărul de Seară".

UPDATE 13.39: Directoarea Şcolii nr. 153 din cartierul bucureştean Giuleşti, Ioana Dumitru, spune că este vorba despre un al şaselea caz care a fost descoperit joia trecută la o învăţătoare de la şcoală.

În jurul clădirii, aflate “în carantină”, astăzi la amiază, îşi vedeau de treaba lor mai mulţi muncitori care lucrau la renovarea şcolii. “Mi-e frică şi mie de gripa asta, dar ce să fac, mi-e mai frică să nu-mi pierd serviciul ”, a spus un muncitor în timp ce netezea tencuiala pe pereţii clădirii.

Săptămâna trecută o învăţătoare de la o Şcoală nr. 147 din cartierul Ferentari a fost internată cu gripă porcină, iar o altă  fetiţă de 10 ani, de la Şcoala nr. 146 din Panduri a fost diagnosticată cu virusul A(H1N1).



UPDATE 13.04:
Cursurile au fost suspendate la Şcoala Generală nr. 153 din sectorul 6 pentru o săptămână, potrivit reprezentantului Ispectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, marian Banu. Toţi elevii şcolii au fost verificaţi medical şi consultaţi înainte de a fi izolaţi la domiciului.  "Este vorba despre patru elevi de ciclu primar şi unul de ciclu gimnazial. Copiii s-au siumţit rău şi au după consultul medical au fost diagnosticţi cu gripă porcină", a declarat Marian Banu.

De asemenea, Banu recomandă intensificarea măsurilor de igienă şi de prevenire în instituţiile de învăţământ bucureştene, pentru a evita declanşarea uneiu epidemii.

O echipă a Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale s-a deplasat la şcoala nr. 153, unde a făcut dezinfectarea unităţii de învăţământ, transmite Mediafax.

Ultimul caz de infectare cu gripa de tip AH1N1 la o unitate de învăţământ din Bucureşti a fost înregistrat, miercuri, la o învăţătoare de la şcoala generală nr. 147.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite