Bucureşti: UPDATE Incident aviatic pe Aeroportul "Henri Coandă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aeronavă a companiei Malev, care rula spre pista de decolare a lovit cu aripa un stâlp de pe marginea acesteia. Avionul urma să decoleze la ora 16.10 cu destinaţia Budapesta.

Update 1

Un avion tip Boeing 737 seria 600 al companiei ungare Malev a lovit, ieri, în jurul orei 16.05, un stâlp de pe Aeroportul „Henri Coandă“ din Otopeni. Aeronava se pregătea de decolare când, în timpul manavrei de pushback, a atins cu vârful planului drept unul dintre pilonii de pe marginea platformei. Niciunul dintre cei 100 de pasageri nu a fost rănit.

Niciun rănit

„În timpul manevrei de pushback, respectiv în momentul în care aeronava era scoasă de la poziţia de parcare, aceasta a lovit cu vârful planului drept unul dintre pilonii aflaţi pe platforma rezultând înfundarea locală a vârfului planului. În consecinţă, aeronava nu a putut să îşi continue manevra în vederea decolării, iar pasagerii au fost debarcaţi urmând ca prin grija companiei Malev să fie relocaţi sau transportaţi pe altă aeronavă către destinaţia lor, Budapesta. Aeronava urma să transporte la Budapesta 100 de pasageri, nu s-au înregistrat răniţi şi niciun fel de alte probleme, în afara celor menţionate“, a declarat, pentru Realitatea TV, Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă.

Avionul a fost oprit la sol deoacere aşa prevăd procedurile specifice după ce aeronava suferă o avarie, chiar dacă este minoră, iar incidentul de pe Otopeni urmează să fie investigat de o comisie a Direcţiei de Control şi Investigaţii Accidente din Ministerul Transporturilor.

Aeronava, un Boeing 737 seria 600, urma să decoleze, astăzi, la ora 16.10, spre Budapesta.



Aeronava, care avea la bord 100 de pasageri, rula pe pista şi se pregătea de decolare, când a atins cu aripa un stâlp de pe marginea ei. Pasagerii au fost debarcaţi de urgenţă şi sunt în siguranţă. Accidentul s-a petrecut la ora 16.05.

"Astfel de incidente se întâmplă. Singura problemă este că aeronava nu este disponibilă în acest moment pentru zbor şi pasagerii trebuie relocaţi", a declarat pentru Realitatea TV, Mircea Ciucă, director de investigaţii în Ministerul Transporturilor.

Pasagerii vor fi cel mai probabil trimişi cu alte curse către destinaţia finală, prin grija companiei malev, au declarat oficiali ai Aeroportului din Otopeni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite