FOTO Jaf armat în Bucureşti/ Reprezentanţii BCR: "Nu este necesară paza umană!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sediul unei bănci din sectorul 4 al Capitalei a avut loc un jaf armat, azi-dimineaţă, în jurul orei 10.00.

Update, ora 13.17

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Vasile Viorel, nu este de acord cu afirmaţiile lui Corneliu Cojocaru. „Le-am recomandat să angajeze un paznic, însă ei ne-au spus că banca nu este o fortăreaţă şi că banii sunt asiguraţi. Ar fi trebuit măcar să se doteze cu un sistem de supraveghere video mai performant, pentru a ne putea folosi de imagini. Măcar societatea asiguratoare ar fi trebuit să fie interesată ca banii să fie protejaţi mai bine”, a declarat chestorul Vasile Viorel.

Update, ora 11.48

"Nu este necesară paza!"

Cornel Cojocaru, şeful Direcţiei Comunicare BCR: "Personalul a procedat ca la carte. Nu există victime. Este cea mai bună confirmare că a fost o măsură corectă. Am respectat integral toate procedurile noastre ca în lege. Am renunţat la pază pentru că este inutilă".

image

Măsura a fost luată de conducerea băncii în urmă cu câteva luni.

"Este important că salariaţii şi clienţii nu au avut de suferit. E bine că nu am avut pază pentru că atacatorul nu s-a simţit ameninţat şi astfel nu a fost şi mai violent", a mai spus purtătorul de cuvânt al BCR.

Deşi Poliţia a făcut o recomandare BCR-ului de a pune pază, aceştia nu au luat în seamă avertizarea. 

"Am eliminat paza pentru a elimina pericolul generat de un conflict armat ca în acest caz", a precizat Cojocaru

O persoană înarmată a jefuit o filială a BCR, din zona Brâncoveanu. "Din datele pe care le avem este vorba de un tânăr şi vom face şi un portret robot", a spus Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Atacatorul ar fi furat câteva mii de euro dintr-un sertar, după ce le-a ameninţat pe cele trei angajate aflate în acel moment în interiorul băncii, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

"Nu ştim câţi bani au fost furaţi. Acum se face inventarul, iar prima probă este prelevarea amprentelor. Vom recolta şi probe ADN", a declarat pentru "Adevărul de Seară", Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite