Spre UE, prin gropile Micului Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre marile şantiere deschise pe arterele Capitalei, bucureştenii nu au deloc motive de bucurie. Ritmul în care se derulează lucrările, începute cu multe luni în urmă, demonstrează că nu

Despre marile şantiere deschise pe arterele Capitalei, bucureştenii nu au deloc motive de bucurie. Ritmul în care se derulează lucrările, începute cu multe luni în urmă, demonstrează că nu se respectă graficul de reabilitare a sistemului rutier.
Deşi lucrările de modernizare a liniei de tramvai s-au încheiat, pe şoseaua Giurgiului grămezile de pământ şi gropile din preajma lor îi exasperează pe toţi locuitorii din zonă. Dacă plouă, situaţia este şi mai tristă pentru că aluneci cu uşurinţă, iar la iarnă va fi şi mai tragic. Căile de acces spre linia de tramvai sau autobuz sunt blocate de grămezile de pământ. Dacă vrei să mergi pe trotuar, cum este firesc, trebuie să ocoleşti aceste mormane de pământ. Circuli deci pe carosabil. Iar aici te sperie viteza cu care şoferii se înscriu în trafic. Ne-am interesat la autorităţile locale, mai concret la şefii Administraţiei Străzilor şi am aflat cu stupoare că lucrările din zona şoselei Giurgiului se finalizează abia peste un an. Nici de la reprezentanţii municipalităţii veştile nu sunt grozave: se vor mai deschide alte 21 de şantiere în punctele de ieşire din Bucureşti. Celebra Autostradă Bucureşti-Piteşti figurează, alături de surata ei, Autostrada Constanţa, ca prioritate în graficul de reparaţii. Câţi bani au înghiţit reparaţiile acestor şosele nu ştim. Dar, în calitate de conducători auto, am constatat pe cheltuiala noastră efectele mixturilor asfaltice, de proastă calitate, asupra propriilor autoturisme. Sigur, ne bucurăm că vom avea o Capitală cu arterele de intrare în oraş fără probleme, că vom scăpa de gropile tradiţionale de care râde străinătatea.
În sfârşit, şi şoseaua Alexandriei va fi modernizată prin refacerea trotuarelor; dacă se vor monta şi indicatoare, cum am aflat de la un reprezentant al municipalităţii, vom crede că trăim într-o Capitală europeană. Ne sperie însă dezordinea în cadrul şantierelor de lucru, pe care o suportăm noi, bucureştenii. Dacă s-ar fi lucrat în etape, străzile Bucureştiului n-ar fi arătat atât de jalnic.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite