Tudor Chirilă: „Şi teatrul, şi muzica sunt avanposturile mele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte de premiera de mâine seară, cu spectacolul „O lume pe dos“, actorul a răspuns întrebărilor „Adevărul de Seară”. Biletele pot fi achiziţionate la prețul de 31,80 lei (Categoria I), 26,50 lei (Categoria II) şi 15,90 lei (reducere la Categoria II ) de la Casa de Bilete ArCuB şi prin reţeaua Eventim.

-Adevărul de Seară: Despre ce este vorba în spectacolul „O lume pe dos”?
-Tudor Chirilă: Despre oameni, cupluri, personaje care se confruntă cu unele dintre cele mai mari probleme ale lumii pe dos: însingurarea şi singurătatea. Iar această confruntare se face într-un mod tragic-comic, printre hohote de râs şi emoţii profunde.

-Cum reuşeşti să te transformi în trei personaje diferite şi cum te-au influenţat acestea?
-Am făcut patru ani de facultate de teatru şi mi-am dat licenţa în actorie, prin urmare m-am pregătit pentru a mă transforma dintr-un personaj într-altul. Faptul că de data asta se întâmplă în timp de o oră jumătate este cu atât mai mult o provocare. Până la urmă publicul decide dacă mi-a ieşit sau nu.
Orice rol contribuie într-un fel sau altul la şlefuirea personalităţii tale, fie şi prin faptul că dacă vrei să pregăteşti serios acel rol trebuie să înveţi despre personaj, despre contextul în care el se mişcă, trebuie, într-un final, să acumulezi.

-A fost greu să obţii rolurile?
-Este a cincea colaborare cu Iarina Demian. N-am obţinut rolurile pentru că de data asta ne-am gândit împreună la un rol sau nişte roluri care să mi se potrivească, eu având nevoie la momentul respectiv de un spectacol care să mă pună în valoare.

-În teatru, care este punctul tău forte? Dar al Iarinei Demian?
-Cred că sunt talentat şi versatil. Talent pentru mine înseamnă o sumă de calităţi care te ajută să interpretezi. Cred că punctul forte al Iarinei Demian, dincolo de faptul că este un actor extraordinar şi un regizor foarte bun, este tenacitatea.

-În ce rol din dramaturgia universală te vezi?
-Iago, pentru moment.

-Ce părere ai despre imaginea pe care ţi-au creat-o unii, adică de idol al tinerilor?
-Sunt avantaje şi dezavantaje în ambele ipostaze. Statutul de vedetă atrage întotdeauna priviri mai superficiale ale oamenilor în ceea ce te priveşte şi mulţi dintre oameni nu-şi bat capul să treacă dincolo de etichete şi să verifice dincolo de ambalaj.

-Refugiul artistic va fi în teatru sau în muzică?

-Eu nu mă refugiez artistic. Dimpotrivă, atât teatrul, cât şi muzica sunt avanposturile mele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite