Tudor Bădică şi Matei Mihăţoiu ştiu să pună calculatoarele la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi tineri pasionaţi de IT au reuşit să câştige competiţia mondială Gigabyte Open Overclocking Championship de anul acesta.

Pasiunea pentru calculatoare i-a determinat pe cei doi tineri, împreună cu un alt prieten, să se ocupe un site, Lab501.ro, destinat altor pasionaţi de computere, unde postează articole interesante şi utile despre IT, inclusiv overclocking, procedeu prin care o componentă este „forţată” să funcţioneze la o frecvenţă mai mare, cu scopul de a obţine performanţe mai bune.

Seria campionatelor live de overclocking a luat startul în anul 2008, atunci când Gigabyte a organizat pentru prima dată Gigabyte Open Overclocking Competition, iar MSI au organizat Masters Overclocking Arena. „Sunt singurele competiţii internaţionale de profil, fiind din acest motiv foarte importante pentru overclockerii din întreaga lume“, spun cei doi tineri.

Campioni mondiali
Echipa Lab501 a fost cea care a reprezentat întotdeauna România la competiţii de acest gen, site-ul funcţionând din 2006. Chiar dacă la început povestesc că nu aveau parte de niciun beneficiu de pe urma acestei pasiuni, acum sunt mândri că au reuşit să devină campioni. „Împlicarea noastră emoţională în cadrul acestui eveniment a fost uriaşă, iar deznodământul a reprezentat pentru noi o mare reuşită“, sunt de părere matei şi Tudor.

Anul acesta echipa Lab501 s-a clasat pe primul loc dintre cele 17 ţări participante. „În primele 10 minute din timpul competiţiei, Matei era pe primul loc şi acolo a rămas până la final“, spune Tudor despre colegul lui.
Pe site-ul de care se ocupă tinerii pasionaţi de computere, cei interesaţi pot găsi orice informaţii au nevoie despre memorii, procesoare, plăci video şi despre multe alte componente ale calculatoarelor.

Matei Mihăţoiu
Născut: 15 aprilie 1985, Bucureşti
Studii Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, Universitatea Politehnică
Ocupaţie redactor Lab 501

Tudor Bădică
Născut: 15 septembrie 1981, Predeal
Studii Facultatea de Film, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică
Ocupaţie redactor Lab 501

Ce le place
Matei spune că îi plac filmele, călătoriile şi muzica. De asemenea, timpul liber îi place să şi-l petreacă în oraş. cu prietenii. Tudor spune că îi place să cunoască lucruri noi şi interesante, iar timpul liber prefer să îl petreacă cu familia.

Ce nu le place
„Infrastructura din România şi situaţia politică“, spun cei doi. „De asemenea, nu ne place faptul că, oriunde am ajunge pe glob, chiar şi în cea mai săracă ţară, toate au aeroporturi mai frumoase decât al nostru“, completează Tudor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite